Suça karışmış çocuklar topluma yeniden kazandırılacak

Edirne Valiliği'nin girişimleriyle oluşturulan, 'Kızanlar Dayanışma Atölyesi'nde suça karışmış çocuklara yönelik eğitim verilmeye başlandı. Hedef suça karışmış çocukl

GÜNDEM 8.01.2015 11:58:00 0
Suça karışmış çocuklar topluma yeniden kazandırılacak

32 ÇOCUK PROGRAMA DAHİL EDİLDİ

Edirne’de aralarında 95 ayrı suçtan sabıkası bulunan toplam 32 çocuğu, topluma yeniden kazandırmak için Edirne Mesleki Eğitim Merkezi'nde bulunan ‘Kızanlar Dayanışma Atölyesi’ adı altında açılan mesleki eğitimler verilmeye başlandı. Kentte suça karışmış 32 çocuk bir araya getirilip 5 ay süre ile elektrik ve kaynak işleri eğitimi verilecek.

 

 

KIZANLAR DAYANIŞMA ATÖLYESİ KURULDU

Suça karışmış çocukların eğitim gördüğü ‘Kızanlar Dayanışma Atölyesi’ni ziyaret eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, burada elektrik ve kaynak işleri eğitim gören çocuklarla sohbet etti. Vali Şahin'in, "Artık o eski işleri unutuyorsunuz değil mi?" sorusuna eğitim gören gençler de "Unuttuk gitti efendim" diyerek karşılık verdi. Vali Şahin, ayrıca çocukların yaptığı şamdanı incelerken, "Daha önce bunlara yer değiştirenler şimdi bunları üretiyor. Ne güzel bir olay bu" dedi.

 

 

EVDEN ALINIP EVE BIRAKILACAK

İkametlerinden servislerle alınıp eğitim bitiminde de yine servislerle evlerine bırakılan çocuklara sabah ve öğle yemeğinin yanı sıra günlük 20 TL ücret ödenip sağlık sigortalarının yapıldığı bildirildi.

‘Kızanlar Dayanışma Atölyesi’nde eğitim gören Muhammed Doğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Yardımlarından dolayı hocalarımıza da çok teşekkür ederiz. Burada meslek sahibi olacağız inşallah. Çok mutluyuz. Bundan önce vaktim mahallede arkadaşlarla orada burada olmayacak işlerde geçiyordu. Bize bu imkanı sunduğu ve bizi böyle şeylerden kurtardığı için valimize çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede çevremdeki insanlar değişti. Her şey çok değişti. Vali beyimiz iyi ki var, o yüzden çok teşekkür ederiz" dedi.

İha