Süleymanpaşa 2015'in ilk Meclis Toplantısı'nı yaptı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2015 yılının ilk toplantısını Başkan Ekrem Eşkinat başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis 17 gündem maddesini görüşerek karara bağladı

GÜNDEM 8.01.2015 11:53:00 0
Süleymanpaşa 2015

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2015 yılının ilk meclis toplantısı Tekirdağ Büyük Şehir Meclis salonunda gerçekleştirdi.

17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

17 gündem maddesinin görüşüldüğü ve bazı evrakların gerekli komisyonlara havale edildiği toplantıda, 5393 sayılı belediye kanununun 24. maddesi gereğince İmar ve Bayındırlık Komisyonuna seçilen Volkan Berkay Çakır Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığından dolayı İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğinden istifa etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu 5 kişiden oluşacağından yeni bir üye seçimi ve çalışma süresinin tespiti konusu Belediye Meclisinde görüşülerek yerine meclis üyesi İlhan İmrak seçildi. 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

‘5393 Sayılı Belediye Kanunun 25.maddesi, İl ve İlçe Belediyeleri ile nüfusu 10.000'nin üzerindeki Belediyelerde, Belediye Meclisi, her yılın ocak ayı toplantısında, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlaması suretiyle oluşur.’ maddesi gereği Süleymanpaşa Belediyesi Meclisi Denetim Komisyonu’na üye seçimi yaptı. Yapılan seçim sonucunda Denetim Komisyonu’na Veysel Kaplan, Ali Tunç Saygun, Fethiye Filiz Çelik, İrfan Demir ve Ali Darıcı seçildi.

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

Belediye Meclisi’nin Aralık 2014 ayında yapmış olduğu toplantısında komisyonlara  havale edilen gündem konuları bu toplantıda görüşülerek karara bağlandı. Bu arada müdürlüklerden gelen muavvel evraklar,  ilgili komisyonlara havalesi gerçekleştirildi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi, Şubat 2015 Meclis Toplantısı’nı 04 Şubat 2015 tarihinde yapacak.

Marmara Haber