CHP KAPIYA KOYDU!

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi 60 taşeron işçisini kapıya koydu! İşçilerin iddiasına göre bunların yerine 100 kişi işe alındı...

GÜNDEM 7.01.2015 17:35:00 0
CHP KAPIYA KOYDU!

Dün gazetemize gelen bir grup Çerkezköy Belediyesi işçisi, haksız yere işten çıkartıldıklarını belirterek, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. İşçiler, “Hani Başkan seçimden önce ‘Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Herkesin başkanı olacağım’ demişti. Bugün görüyoruz ki CHP’nin başkanıymış.”diye tepkilerini dile getirdi.

60 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILDIK

Yeni yılla birlikte işsiz kaldıklarını belirten işçiler, “Çerkezköy Belediyesi’nde çalışan toplam 60 kişi işten çıkartıldı. Bu işçilerden 40 kişi Çerkezköy Belediyesi’nde çalışıyorduk. Kalan 20 kişi de Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen birimlerde çalışan arkadaşlarımız. Büyükşehir Belediyesi de onları işten çıkarttı.”dediler.

YERİMİZE 100 KİŞİ ALDILAR

Taşeron işçileri işten çıkartılma nedeni olarak kendilerine, “Şişkinlik var. Elaman fazlalığı var.”denildiğini belirtirken, “Gerekçe bunu gösteriyorlar anacak 60 kişi işten çıkartıldı belki 100 kişi alındı.”iddiasında bulundular. İşçilerden Harun Yalçınkaya, “Çalıştığımız sırada işten çıkarıldığımızı öğrendik. Hiçbir bildirimde bulunmadan telefonla işten çıkartıldığımızı söylediler.”diye konuştu.

MAHKEMEYE GİDECEĞİZ

Kapaklı Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerinin açtıkları ‘İşe dönüş’ davasının bir benzerini kendilerinin açacağını dile getiren işçiler, “Tazminatınızı vereceğiz diyorlar. Tüm haklarımızı ödemeye razılar ancak biz işimizi istiyoruz. İşten çıkartılan arkadaşlarımızın tamamı işe dönüş davası açma hakkını elde etmiş durumda. Mahkemeye gideceğiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dediler.

İŞÇİLERDEN AKAY’A HATIRLATMA

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, 30 Mart seçimleri öncesinde bir ropörtajında “Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım” diye söz verdiğini hatırlatan işten çıkarılan işçiler, “Bir söyleşisinde ‘Herhangi bir işçinin, çalışanın ekmeğiyle oynamaya gelmiyorum. Ben halkın başkanı olacağım.’ demişti. Ama şimdi CHP’nin başkanı olduğunu gördük!”diye iddiada bulundu.

Marmara Haber