Vali'den başarılı kamu personeline altın

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2015 yılının ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Vali Şahin, 2014 yılında çeşitli dallarda başarı gösteren jandarma, emniyet ve gümrük personeline başarı

GÜNDEM 7.01.2015 15:30:00 0
Vali

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait toplantı salonunda gerçekleştirdiği 2015 yılının ilk basın toplantısında, kamu personellerini başarılarından dolayı tek tek tebrik ederek 3 başarı belgesini tamamlayana 3 maaş ikramiye sözü verdi. Vali Şahin, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 18 Aralık 2014 tarihinde Van’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonundan örnekler vererek, söz konusu uyuşturucu operasyonunda bir Cumhuriyet Savcısı’nın da olmasının üzücü bir durum olduğunu kaydetti.

BİRİSİ ‘BEN VALİYİM, DİĞERİ ‘BEN MÜDÜRÜM’ DERSE BU ADAMLAR KİMİ ARAYACAK

Van’ın Tuşpa ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonu ile ilgili detayları anlatan Vali Dursun Ali Şahin, "Bu olayla ilgili üç kişiyi yakaladılar. Araç içerisinde 163 kilo toz esrar, 13 kilo eroinle yakaladılar. Basına intikal ettiği için söylüyorum aslında söylemezdim, çünkü meslek yönünden hoş değil. Görevden uzaklaştırılmış bir Cumhuriyet Savcısı’nın da ve açıkta olan bir polis memurunun aralarında bulunması çok üzücü bir olay. Zaten tutuklandılar ama çok acı ki bir savcının bu olaya katılması. Ben bu olayı sayın bakana ilettim. Kendisi de bana görev yapan arkadaşları ödüllendirmemi söyledi. Çünkü savcı ‘ben savcıyım’ diyerek tepki gösteriyor ve aracı arattırmak istemiyor. Tabii ki meslek en son gelir. Ben daha hiçbir yerde valiyim dememişimdir. Polis gelince gel hemen ara diyorum. Çünkü bu benim emniyetim için yapılıyor. Birisi ‘ben valiyim', diğeri ‘ben müdürüm’ derse bu adamlar kimi arayacak. Çok rahat bir şekilde arattırmak lazım çünkü ben kendimden eminim. Kendinden emin olmayanlar kaçabilir ancak bu işlerden" ifadelerini kaydetti.

Basın toplantısının ardından, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, başarılı kamu personellerine başarı belgesi ve altın hediye etti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e 2015 yılının ilk basın toplantısında, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da eşlik etti. 

İha