İtfaiyecilerden don mesaisi!

Edirne Belediyesi'ne bağlı itfaiye erleri, hava sıcaklığı eksi derecelere düşen şehirde, itfaiye araçlarının içerisinde bulunan suyun donmaması için soba yakıyor.

GÜNDEM 7.01.2015 12:47:00 0
İtfaiyecilerden don mesaisi!

SU TANKLARINI SOĞUKTAN KORUYORLAR

10 gündür Edirne’yi etkisi altına alan soğuklar, itfaiye ekiplerini de harekete geçirdi. İtfaiye erleri günün belli saatlerinde garajda bulunan sobaya odun atarak su tanklarının donmasını engelliyor. Pompaların donmaması için oda sıcaklığının 15 -20 derece olmasını sağlayan itfaiye erleri, itfaiye araç-gereç ve haberleşme malzemelerinin her zaman göreve hazır olmasını sağlayacak şekilde tedbirler almaya çalışıyor. 

SOBA YAKMAYA BAŞLADIK

Daha önceden itfaiye araçlarının kapalı garaja çekildiğini ve son günlerde hava sıcaklığının eksi 16'ya kadar düştüğünü anlatan Edirne Belediyesi İtfaiye Birimi Başkanı Aydın Baskak, "Edirne son yılların en soğuk kış mevsimini geçirmektedir. Kar yağışı olmamasına rağmen soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. Sobalı olan evlerin suları tamamen donmuştur. Biz de herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, belediyemiz bünyesinde bulunan itfaiye amirliğimize bağlı itfaiye araçlarının depolarındaki suların ve mazotlarının donmaması için garajda soba yakmaya başladık” dedi.

İha