Türkiye'de ayın Gençlik Merkezi seçildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, Aralık ayının gençlik merkezi 'Edirne Gençlik Merkezi' oldu. İlk defa geçen yıl hayata geçirilen 'Ayın Gençlik Merkezi' uygulamasÄ?

GÜNDEM 7.01.2015 12:38:00 0
Türkiye

GEÇEN YIL BAŞLATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile 81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerini daha aktif hale getirmek, merkezde düzenlenen faaliyetlere daha fazla gencin katılımını sağlamak, sosyal medya kullanım kalitesini arttırmak ve yeni projelerin ortaya çıkmasını sağlamak amaçlanıyor. Geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında Ağustos ayında Nevşehir Ürgüp, Eylül ayında Kilis, Ekim ayında Samsun Atakum, Kasım sayısında ise Aksaray ayın gençlik merkezi olarak seçilmişti. Aralık ayında ise başarılı çalışmalarıyla Edirne Gençlik Merkezi ‘Ayın Gençlik Merkezi’ oldu.

EDİRNE GENÇLİK MERKEZİ ARALIK AYI’NIN GENÇLİK MERKEZİ OLDU

2014 Aralık ayı itibarıyla üye sayısını 16 bin 422’ye yükselten 'Edirne Gençlik Merkezi', Bilinçli Gençlerle Sağlıklı Yarınlar, Evladı Fatihan Tarih Projesi, Serhat Kalemler Yazarlık, Aktif Vatandaşlık, Madde Bağımlılığına Hayır Yaşama Evet ve Hedeftesin gibi projeleri hayata geçirdi. Gençlik merkezinin açmış olduğu Osmanlı Türkçesi, tiyatro, ney, gitar, tenis, diksiyon gibi yaklaşık 25 kurstan 2014 yılında binlerce genç yararlandı. Edirne Gençlik Merkezi, yetiştirme yurdu, huzurevi ve okul ziyaretleri, sinema gösterimleri, madde bağımlılığıyla ilgili seminerler, anma etkinlikleri, tiyatro gösterileri, konserler, sertifika programları ve spor etkinlikleri gibi birçok faaliyeti de uygulamaya koyarak gençlerin gelişimine katkı sağlandı. Faaliyetleri değerlendiren Bakanlık, Edirne Gençlik Merkezi’ni Aralık ayının gençlik merkezi olarak belirledi.

BAKAN KILIÇ’TAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ayın merkezi seçilen Edirne Gençlik Merkezi yöneticilerini ve gençleri kutladı. Bakan Çağatay Kılıç, 182 tane faal gençlik merkezinin bulunduğunu belirterek inşaatı devam eden ve proje çalışmasında olan 202 tane gençlik merkezinin de olduğunu vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, hedeflerinin 2016’da bu sayıyı 344’e yükseltmek olduğunu dile getirerek, "Ortaya koyduğumuz fiziki imkanlar anlamındaki hedeflerimiz bunlar ama merkezlerimizin faaliyetleri ile ilgili yoğun çalışmamız da var. Gençlik merkezi üye sayımız Türkiye’de 800 bine yakın. 81 ilimizde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinden biri olan Edirne Gençlik Merkezimizi, yöneticilerini ve merkezde görevli gençlerimizi Aralık ayında gerçekleştirdikleri başarılı proje ve etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum. 2015 yılı içerisinde de diğer gençlik merkezlerinin yürüteceği çalışma ve faaliyetlerle, Nevşehir Ürgüp, Kilis, Samsun Atakum, Aksaray ve Edirne Gençlik Merkezleri’nin 2014 yılında gösterdiği başarıyı yakalayacağına inanıyorum" dedi.

İha