Mali destekler doğru kişi ve kurumlara ulaştırılacak

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hazırlamış olduğu 2015 yılı mali destek programının 10 Milyon TL olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 6.01.2015 17:35:00 0
Mali destekler doğru kişi ve kurumlara ulaştırılacak

BASIN TOPLANTISI İLE 2015 MALİ DESTEK PROGRAMINI AÇIKLADI

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, basın mensuplarına Ajansın mali destek programı hakkında bilgilendirmede bulundu. Trakya Kalkınma Ajansı Merkez Binası’nda düzenlenen toplantıda, iktisadi kalkınma, küçük ölçekli altyapı ve sosyo-ekonomik kalkınma başlıkları altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlara 10 milyon TL tutarında hibe desteği sağlanmasının planlandığı belirtildi. TRAKYAKA, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL, küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında 4 milyon TL ve Sosyo-ekonomik kalkınma mali destek programı kapsamında ise 2 milyon TL destek sağlayacak.

DOĞRU KİŞİ VE KURUMLARA KAYNAKLAR AKTARILACAK

Trakya Kalkınma Ajansı’nın mali destek programının doğru kişilere ve kurumlara iletileceğini belirten TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, destek programları için bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ifade ederek, "TRAKYAKA, kar amacı güden kuruluşlara yönelik olarak hazırladığı iktisadi kalkınma programı ile KOBİ’lere destek sağlamayı amaçlıyor. Ajans, başarılı bulduğu KOBİ projelerine 4 milyon TL geri ödemesiz destek imkanı sunuyor. Beşinci teklif çağrısı kapsamında bu kurumlara proje başına sağlanacak desteğin alt limiti 100 bin TL olurken, üst limiti ise 500 bin TL olarak belirlendi. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde başvuracak kar amacı güden kuruluşlar proje bütçesinin yüzde 50’sini karşılamak zorundalar. Trakya Bölgesinde üretimde katma değer artışının sağlanması, turizm sektöründe yenilikçi uygulamalarla hizmet kalitesi, pazarlama, kümelenme ve işbirliklerinin geliştirilmesi ve temiz üretime geçişin sağlanması amacıyla oluşturulan programa KOBİ’lerden yoğun ilgi olması bekleniyor. Ajans, mali destek programlarıyla başta mahalli idareler olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumların altyapı projeleri için de 4 milyon TL’lik bir program hazırlamış durumda. Teklif çağrısına çıkılan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile yapılacak altyapı yatırımlarıyla bölgenin sosyo-ekonomik yaşam seviyesi ve imkanlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu program sayesinde proje sahipleri proje bütçelerinin yüzde 75’e kadar olan kısmını hibe olarak ajanstan alabiliyor. Program kapsamında yapılacak proje başvurularına verilecek hibenin alt limiti 100 bin TL, üst limiti ise 750 bin TL olacak. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na mahalli idareler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, birlik ve kooperatifler, üniversiteler başvurabilecekler" diye konuştu.

SOSYO-EKONOMİK KALKINMA’YA 2 MİLYON TL

Sosyo-ekonomik kalkınma programlarına verilecek desteğin de önemli olduğunu belirten Genel Sekreter Şahin, "Kar amacı gütmeyen kurumların yararlanabildiği bir diğer destek programı ise Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı olarak adlandırılıyor. Söz konusu programda bölgede işbirliği ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesi, dezavantajlı kesimlerin bölgede istihdam edilebilirliğin arttırılması, bölgede girişimcilik ve yenilik kültürünün geliştirilmesi hedeflenirken başarılı proje sahipleri ajanstan toplam maliyetlerinin yüzde 90’ını hibe desteği olarak alma fırsatı bulabiliyor. Toplam 2 Milyon TL bütçesi bulunan Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına başvuracak yararlanıcıların alacağı desteklerin alt limiti 25 bin TL, üst limiti ise 300 bin TL olacak belirlendi" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı 2014 yılı değerlendirmesi ve projelere doğru başvuru için yapılacak çalışmaların açıklanması ile son buldu.

İha