Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı

Edirne'de, '100. Yılda Sarıkamış' anma törenleri kapsamında, yürüyüş düzenlendi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, anma programında yaptığı konuşmada, "Bu memleket turşu kurulur

GÜNDEM 5.01.2015 11:23:00 0
Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı

‘100. Yılda Sarıkamış’ anma törenleri kapsamında, Edirne’de yürüyüş düzenlendi. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu önünde başlayıp Tarihi Selimiye Camii meydanında kadar devam eden yürüyüşe, başta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin olmak üzere, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve kamu kurum il müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

SELİMİYE CAMİİ MEYDANI’NDA DÜZENLENDİ

Tarihi Selimiye Camii meydanında anma töreni kapsamında konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ‘Edirne’den Kars’a selamlar olsun’ diyerek, şunları kaydetti:

“O insanlar ki, Ruslara teslim olmadı ancak Allah’a teslim oldular. O yüce kişiler ki, beyaz kefeni kardan giydiler. İşte bizde bu vesileyle Türkiye’nin en batısından en doğusundaki Kars’ta, Kars’taki anma programlarına ve oradaki kişilere, Sarıkamış’a buradan selamlar olsun diyoruz. Onların anısına buradan selam gönderiyoruz. O kişiler, bu memleketin selameti için orada canlarını feda ettiler. İşte görüyorsunuz ki, bu memleketin temelleri böyle atıldı. Bu memleketin kurulumu, turşu kurulur gibi kurulmadı. Bu memleket işte bu zatı muhteremlerin, o şehadet şerbetini içenlerin kanları üzerine bu memleket kuruldu”

Edirne İl Müftü Yardımcısı İsmail Yıldız, tarafından Sarıkamış Şehitleri için okunan duanın ardından Türk Kızılayı ekipleri tarafından katılımcılara çorba dağıtıldı.

İha