Kadınlara kanser eğitimi ve tarama hizmeti

Kapaklı Belediyesi Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte kadınlara yönelik ortaklaşa başlattığı 'Kanser tarama ve bilgilendirme' projesi kapsamında 50 kadın yararlandı

GÜNDEM 5.01.2015 11:14:00 0
Kadınlara kanser eğitimi ve tarama hizmeti

Kapaklı Belediyesi’nin Toplum Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü 'Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi' hayata geçirildi.

ARAÇLARLA EVLERİNDEN ALINIYORLAR

Proje kapsamında, Kapaklı Belediyesi'nin araçları ile evlerinden alınan bayanlar Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) getirilerek kanser taraması ve eğitiminden geçiriliyor.

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Kapaklı Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmada, Pınarça Mahallesi ve Yanıkağıl Mahallesi ebeleri Nida Cankurt, Sevim Daz ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz tarafından bayanlara bilgilendirme yapılarak ardından Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) kontroller gerçekleştiriliyor.

KANSER TESTLERİ UYGULANIYOR

Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabib’i Dr. Pakize Özgür Ünlü KETEM’de 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması smear testi, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması mamografi testleri uygulandığını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına yönelik, ‘Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi' hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Bu bilgiler ışığında ilçemizde yaşayan kadınlarımız Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor.”dedi.

50 KADINA KANSER TARAMASI YAPILDI

Kısacası Kapaklı Belediyesi olarak ilçedeki  kadınlara yönelik beden ve ruh sağlığı hizmeti verdiklerini dile getiren Başkan Mandalı, “Şu ana kadar Pınarça Mahallemiz ve Yanıkağıl mahallelerimize ulaşarak burada yaşayan yaklaşık 50 kadına kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verildi. Büyükşehir Yasası sonrası mahalle olan tüm mahallelerimize de ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün mahallelerimize kadar ulaşıp burada yaşayan kadınların beden ve ruh sağlığı kontrolleri yapılacak. Kapaklı belediyesi olarak sağlık alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz.''açıklamasını yaptı.

Marmara Haber