Sarıkamış'a gittiler

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Tekirdağ Şubesi üyesi 6 kişi, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla Tekirdağ'dan Sarıkamış'a uğurlandı.

GÜNDEM 4.01.2015 18:02:00 0
Sarıkamış

ALBAYRAK’DA KATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile ortaklaşa organize edilen 'Tekirdağ Şehitlerine Yürüyor' sloganıyla Sarıkamış'a gidecek sporcular Tuğlalı Parktan uğurlandı. 

Yürüyüş için düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şehitlerin unutulmadığını belirterek, "Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Dondurucu soğuk altında, her türlü zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şehadete yürüyerek Türk milletinin en acı destanlarından birini yazan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, bugün bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Sağ salim gidin gelin, Sarıkamış Şehitlerimize saygılarımızı, minnetlerimizi, şükranlarımızı ve dualarımızı iletin" dedi. 

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gündoğdu da Tekirdağ’dan kulüp üyesi olan Nedim Meço, Uğur Şimşekkaya, Nurhan Kara, Erdal Kocaman, Mustafa Özbudak, Akın Acar'ın yola çıkarak Sarıkamış’a ulaşacağını söyledi. 

İHA