Elif Şafak'a cevap verdi

Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Annelik en önemli kariyerdir" açıklamalarını eleştiren yazar Elif Şafak'a Edirne'den cevap verdi. Bakan Müezzinoğlu, bir erkek için de babalığın en önem

GÜNDEM 4.01.2015 17:26:00 0
Elif Şafak

ANNELİK EN BÜYÜK KARİYERDİR DEMİŞTİ

Bakan Müezzinoğlu, "Annelik en büyük kariyerdir’" açıklamasının yazar Elif Şafak tarafından olumsuz şekilde eleştirilmesinin sorulması üzerine, "Arkadaşlar şimdi bakın, Cenab-ı Allah milyarlarca beyin vermiş, milyarlarca düşünce tarzı vermiş ve hayat felsefesi, dünya görüşü vermiş. Dolayısıyla Elif Şafak’la ben aynı düşünceye sahip olacağım diye bir şey yok. Birbirimizden farklı düşünebiliriz. Zaten zenginlik buradadır. O farklı düşünecek, ben farklı düşüneceğim, bu salondakiler farklı düşünecek ama ortak bir noktaya geleceğiz" şeklinde cevap verdi.

ERKEK İÇİN DE EN BÜYÜK KARİYER BABALIKTIR DEDİ

Annelik kadar babalığın da çok değerli olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Analığın üzerinde güçlü bir kariyer görmüyorum. Analık bir kadın için en önemli kariyer. Bir erkek için de ben babalığın üzerinde bir kariyer görmüyorum. Bakanlık da hikaye, vekillik de hikaye ama ben iyi bir babaysam işte en büyük kariyer bu" dedi. 

Bir muhabirin, ‘Anne olamayanlar için durum nasıl olacak?’ sorusuna ise Bakan Müezzinoğlu, "Olamayanla bir şeyimiz yok ki. Anne olamayanı suçlayacak değiliz. Anne olmayı değerli kılmak, değerli görmekten, anne olamayanı suçlu görmek anlamına çıkarıyorsanız, Elif Şafak gibi yine farklı düşünceniz olmuş oluyor" diye cevap verdi.

EDİRNELİ BAYANLARDAN BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA DESTEK

41 senelik evli olduğunu ve 2 çocuğu bulunduğunu belirten mağazacı Ayla Sansı, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun ‘Annelik en önemli kariyerdir’ açıklamalarına katıldığını belirterek, "Annelik hakikaten bir kariyer, buna katılıyorum. Yalnız biz anneler on parmağımızda on marifet olduğu için kariyer de yaparız çocuk da. Çocuklar benim için en büyük değerdir, onlar için yaşıyorum" dedi.

Terzilik mesleğiyle uğraşan Sevim Söztutar da Bakan Müezzinoğlu’na içtenlikle katıldığını dile getirerek, "Benim için önce çocuklarım önemli ama bana göre bir bayan evde oturmamalı, hem işini hem çocuklarını bir arada yürütebilmeli" diye konuştu.

Edirne’de esnaflık yaptığını belirten Serpil Kaplan ise Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun, annelik kariyeri ile ilgili açıklamalarına katılmadığını belirterek, "Evli değilim, çocuğum yok. Bakana katılmıyorum. Kariyer yapmak için illa çocuk olması gerekmiyor. Çocuk farklı bir şey ve annelik çok özel ama kadınların bu devirde kariyer sahibi olması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İha