Çorlu Belediyesi'nin kar mesaisi sürüyor

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yollarda meydana gelen buzlanmanın önüne geçmek için Çorlu Belediyesi 4 gündür 43 personeliyle gece gündüz çift vardiya çalışıyor

GÜNDEM 2.01.2015 17:18:00 0
Çorlu Belediyesi

Kar yağışıyla birlikte Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü  karla mücadele ekipleri çalışmalarına dört gündür hiç ara verilmeden devam ediyor.

FEN İŞLERİ YOLLARDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerini takip ederek günler öncesinden hazırlıklar yapan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekibi, kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde ve yeni mahallelerde çalışmalarına hızla başladı. Çalışmalarını dört gündür aralıksız olarak sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, yoğun bir mesai sürdürüyor. Yolların kapanmasını ve buzlanmasını önlemek amacıyla Ali Osman Çelebi, Bülent Ecevit, Cumhuriyet ve Atatürk bulvarları, Dumlupınar, Salih Omurtak, Kumyol, Şinasi Kurşun caddeleri ile mahalleye dönüşen Önerler, Seymen, Yenice, Sarılar, Türkgücü, Şahpaz, Maksutlu ve Deregündüzlü mahallelerinin yollarına solüsyon döküldü. Ayrı bir ekip tarafından Çırak ve Kale bayırları, Fatih, Kırkova, Eski Çerkezköy, Erdal İnönü, Mustafa Kemal, Eski Tekirdağ, Orhan Kemal, Ahmet Taner Kışlalı, Güney, Yunus Emre, Şehit Teğmen Yavuzer, Mandırcı, Çamlıbel, Adnan Doğu, İstanbul, Ahmet Priştina, Hasan Ali Yücel, Şehit Yüzbaşı Yücel Kenter Caddeleri ile Güldalı Sokak, Yeni Mezaklık Yolu, Emlak Konutları 1. ve 2. köprüleri, Çetin Emeç, Bahriye Üçok bulvarlarına  tuz serpildi ve  yine bu yollara belirli aralıklara tuz atılıyor.

ÇALIŞMALAR VARDİYALI OLARAK SÜRDÜRÜLÜYOR

Gece gündüz yürütülen çalışmalar sonucunda Çorlu’da yollarda kapanma ve buzlanma olmadığı belirtildi. Karla mücadele çalışmalarında gündüz vardiyasında 28, gece vardiyasında 15 personel görev alırken 1 kamyonet, 2 solüsyon traktörü, 2 tuzlama robotu, 4 greyder, 2 bekoloader, 3 loder, 2 küçük kamyon, 1 büyük kamyon, 1 kurtarıcı, 2 tuzlama robotu, 2 bobcat ve 1 bobcat/traktör kullanıldığı kaydedildi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR NEDENİYLE YOLLARDA SORUN YAŞANMIYOR

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt karla mücadele çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kar yağışının başladığı saatlerden itibaren ekiplerimiz çalışmalarına başladı ve gece saatlerinde de devam etti. Yapılan bu çalışmalar sayesinde bir-iki nokta haricinde Çorlumuzun yollarının büyük bir çoğunluğunda sorun yaşanmamıştır. Sorun yaşanan bölgelerde de sorun kısa sürede çözüme kavuşturuldu. Ekiplerimiz periyodik olarak yollara solüsyon ve tuz dökmeye devam ediyor. Çalışmalarımız devam ediyor. İstek ve şikayetlerini belediyemize iletmek isteyen vatandaşlar 444 99 59 numaralı hattımızı arayabilirler. Sürücülerin mevzuat gereği zorunlu olan kar lastiklerini ve zincirlerini takmalarını önemle rica ederiz.”diye konuştu.

Marmara Haber