Buzlu yolda kayan yolcu otobüsü direğe çarptı

Kar ve buzlanma nedeniyle yollar geçit vermiyor. Kötü hava şartları nedeniyle buzlanan yol Çerkezköy'de yolcu otobüsünün kayarak elektrik direğine çarpmasına neden oldu

GÜNDEM 2.01.2015 16:48:00 0
Buzlu yolda kayan yolcu otobüsü direğe çarptı

Çerkezköy’de, şehirlerarası bir yolcu otobüsü, buzlu yolda kayarak elektrik direğine çarptı. Kazada 2’si ağır çok sayıda yolcu yaralandı.

7 KİŞİ YARALANDI

Kaza dün saat 10.30 sıralarında Çerkezköy İstasyon Mahallesi Dinarsu Konutları önünde meydana geldi. İddiaya göre Yusuf Çelik yönetimindeki İstanbul Seyahat firmasına ait 59 KT 855 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışları nedeniyle buzla kaplanan yolda kaymaya başladı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs, sert bir şekilde önünde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle 2’si ağır toplam 7 yolcu yaralandı.

YARALILAR HASTANELERE KALDIRILDI

Yaralılara ilk müdahale kısa sürede kaza mahaline gelen 112 ekipleri ve Özel İRMET Hastanesi Sağlık Ekipleri tarafından yapıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 21 yaşındaki Hasret Taştel Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne, diğer ağır yaralı 25 yaşındaki Bilge Karslı da Özel İRMET Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yaralılar Burak Seremet (41), Mustafa Toprak (36), Burak Yıldırım (26), Dilek Önsel (26) ve Melek Önsel (26) de ambulanslarla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  

OTOBÜS YOLDAN KALDIRILDI

Otobüs şoförü Yusuf Çelik’e alkol muayenesi yapan trafik ekipleri bir yandan da trafik akışının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için güvenlik önlemleri aldı. Yaralıların hastanelere sevkinin ardından kaza yapan otobüs yoldan kaldırıldı. Ekipler Çerkezköy Belediyesi ile irtibata geçerek buzlanma olan yolda tuzlama çalışması yapılması gerektiğini belirtti. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ