Akay, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

Çerkezköy'de Belediye Başkanı Vahap Akay, karla mücadele çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı. Akay, buzlanan yollara 70 ton tuz döktüklerini söyledi

GÜNDEM 2.01.2015 16:31:00 0
Akay, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

Kar yağışından en fazla etkilenen ilçelerden biri olan Çerkezköy’de buzlanma ve kar küreme çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı Vahap Akay değerlendirme yaptı. Akay, belediye ekiplerinin yol ve ana arterlerde buzlanmanın önüne geçmek için sürekli teyakkuz halinde olduğunu kaydetti.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 24 saat aralıksız çalışma yaptıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Yoğun kar yağışında en sıkıntılı olan ana alterler, Cengiz Topel Caddesi, Bağlık Mahallesi’ne giden yollar, Veliköy sanayi yolu ve yokuş aşağı olan yollarda yılbaşından bir gün önce Büyükşehir ekipleri ve bizim belediye çalışanlarımız gerekli çalışmaları gerçekleştirdiler. Yaklaşık olarak 70 tona yakın tuzlama çalışması yaptık.”dedi.

70 TON BİZDE VARDI 20 TON BÜYÜKŞEHİR’DEN GELDİ

Ana arterlerde yürütülen çalışmalar sonucunda sıkıntı kalmadığını ancak güneş görmeyen yerlerde buzlanmaların olduğunu belirten Bşakan Akay, “Ekiplerimiz ana yolları bitirdikten sonra ara sokaklarda bulunan yollara tuz dökerek çalışmalar yapıyorlar. Bugünde hava yumuşak gibi gözüküyor ama çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin bir tane greyderi geldi ve onlarda kendilerine ait yolları temizlediler. Bizde iki aracımız, bir tane solisyon ve tuzlama aracı ile çalışmalar yapılıyor. Elimizde 70 tona yakın tuz vardı. Büyükşehir’den de 20 tonun üzerinde tuz geldi. Ben bu zorlu süreçte en büyük destekçilerimiz olan halkımıza ve kar, soğuk, gece, gündüz demeden çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Gökhan YILMAZ