Büyükşehir'in ilçelere yapacağı okullar için protokol imzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın eğitime destek programı kapsamında '11 İlçeye 11 Okul' projesi için Tekirdağ Valiliği ile sözleşme imzalandı.

GÜNDEM 1.01.2015 17:44:00 0
Büyükşehir

VALİLİK’DE İMZALANDI

Tekirdağ Valiliği’nde gerçekleştirilen imza töreninde Büyükşehirin yatırımının takdir edilmesi gerektiğini belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, en kısa zamanda gerekli çalışmaların yapılarak okulların hizmete açılmasının eğitime katkı sağlayacağını ifade etti.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını belirterek, "Belediyeler sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal yaşamı ilgilendiren her konunun içinde olmalı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet yelpazemizin çok geniş olduğunu belirtmek istiyorum. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için 11 ilçemize 11 okul yapacağız.”dedi.

11 İLÇEYE 11 OKUL

Tekirdağ için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Albayrak, “Biz eğitim alanında Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. 11 ilçemize 11 okul projemiz kapsamında yapılacak olan özel eğitim okulu, ilkokul, ortaokul, lise, spor salonu gibi eğitim tesislerini ilçelerimize kazandıracağız. İlçelere yapılacak okulları belirlerken, ilçelerin ihtiyaçlarını dikkate aldık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün taleplerini değerlendirdik. İlçelerimizde yapılacak tesislerin tamamının yerleri belirlenmiştir." ifadelerini kullandı.

11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında toplam 242 derslik yapılacağı, bu dersliklerde toplam 7 bin 380 öğrencinin eğitim göreceği belirtilirken, proje kapsamında ayrıca Hayrabolu’ya bir adet spor salonu, Süleymanpaşa’ya 120 öğrenci kapasiteli özel eğitim okulu, Çorlu’ya Spor Lisesi, Saray’a da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacağı bildirildi.

MARMARA HABER