Kar, karanlık ve soğuk

Tüm dünyanın yeni umut temennileriyle merhaba dediği 2015 yılına, Çerkezköylü'ler TREDAŞ'ın kışa hazırlıksız yakalanması nedeniyle karanlıkta ve üşüyerek girdi. Bununla birlikte

GÜNDEM 1.01.2015 17:29:00 0
Kar, karanlık ve soğuk

YENİ YILA KARANLIKTA GİRDİLER

İki yıl aradan sonra yeni yıla beyazlar içinde girmenin mutluluğunu yaşayan Çerkezköy halkı, her yıl olduğu gibi 2015’te de barış, huzur, mutluluk ve bol kazançlı bir yıl temennisinde bulundu. Fakat ilçenin birçok noktasındaki vatandaşlar, TREDAŞ’ın kış hazırlıklarına yeterince önem vermemesi nedeniyle yeni yıla karanlıkta girdi. Elektriklerin olmaması nedeniyle ısınma sorunu da yaşayan vatandaşlar, “Yıl içerisinde TREDAŞ’ın haberli kesintilerinin yanı sıra bir de habersiz meydana gelen kesintiler nedeniyle birçok kez elektriksiz kaldık. Fakat soğuk kış gününde, hele ki yeni yıla merhaba dediğimiz yılbaşı gecesinde evimizde ailemizle güzel vakit geçirmek isterken maalesef yine karanlıkta kaldık, üşüdük. İnşallah TREDAŞ taşıdığı sorumluluğun farkına varır ve bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.

KALDIRIMLAR TUZLANMADI

Bunun yanında Çerkezköy’de sevindirici gelişmeler de olmadı değil. Önceki yıllara nazaran yoğun kar yağışına rağmen ilçenin bütün yollarında trafik akışı sağlıklı bir şekilde sağlandı. Başta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarında Çerkezköy Belediye ekiplerince tuz ve solüsyon çalışması yapıldı. Fakat araçların yollarda ilerleyebildiği kadar, yayalar kaldırımlarda rahatça yürüyemedi. İlçenin birçok noktasındaki kaldırımlarda tuzlama çalışması yapılmaması nedeniyle yayalar kaldırımları düşme korkusu içinde kullanmak zorunda kaldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ