2015'e karla girdik!

Yeni yıl önceki gün başlayan dün sabah şiddetini artıran kar yağışı ile geldi. Edirne'den başlayan soğuk hava ve kar yağışı dün de Tekirdağ'ı beyaza bürüdü…

GÜNDEM 31.12.2014 13:56:00 0
2015

Önceki gün Edirne’den gelen soğuk hava ve kar yağışı gece saatlerinde Trakya’yı etkisi altına aldı. Gece başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı sonrası tüm Trakya beyaza büründü. Tekirdağ ve Kırklareli'nde de kar yağışı yer dün sabaha karşı etkisini gösterdi. Dün gün boyu Tekirdağ’da özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı devam etti.

EDİRNE’DEN BAŞLADI

Son 1 haftadır baharı yaşayan önceki gün hava sıcaklığının 19 derece olduğu Edirne'de, akşam saatlerinde sıcaklık bir anda düştü. Hava sıcaklığının düşmesinin ardından Balkanlar’dan gelen soğuk hava ile birlikte kar yağışı başladı. Kent merkezinde yer yer etkili olan kar yağışı Edirne’de 30 santimi buldu.  Lapa lapa yağan kar sonrası çatılar, ağaçlar ve otomobilin üzerleri beyaz örtüyle kaplandı. Ağaçların açan çiçekleri, üzerlerine düşen kar nedeniyle buz tuttu. Hava sıcaklığının sabah sıfır derece olduğu Edirne’den gelen soğuk hava ve kar yağışı Trakya’nın doğu kesimlerine kaydı.

TEKİRDAĞ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Önceki gün Tekirdağ’da da kar yağışı başlarken, özellikle yüksek kesimlerde şiddetli oldu. Akşam saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkez ilçe Süleymanpaşa beyaza büründü. Sabah saatlerinde ana arterlerde tuzlama çalışması ve greyderlerle yol açma çalışması yapılırken trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. Kent merkezinde kayan araçlar kaldırıma çıktı. Vatandaşlar iş yerlerine erkenden ulaşabilmek için yola çıkarken temizlik işçileri kar temizliği yaptı. Trafik polisleri yollarda kalan araçlara müdahale ederken il genelinde ana arterlerin ulaşıma açık olduğu ancak sokak aralarının henüz bir çalışma yapılamaması nedeniyle ulaşım açısından sıkıntılı olduğu bildirildi. 

TRAFİK EKİPLERİ YOĞUN ÇALIŞTI

Çorlu’da gece başlayan yağmur, sabah yerini kara bıraktı. İlçe, lapa lapa yağan kar yağışı sonrası beyaza büründü. Çerkezköy ve Kapaklı’da da kar yağışı etkisini gösterdi. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece yer yer etkisini düşürsede sabaha karşı şiddetini artırdı. Gün boyu aralıklarla hızını keserek devam eden kar yağışı, don ve buzlanmalara neden oldu. Özellikle yollarda araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Çerkezköy ve Kapaklı’da trafik ekipleri sık sık kar ve buzlanma nedeniyle kayan araç sürücülerine yardımcı oldu. Yollarda buzlanma nedeniyle oluşan kaymalara karşı Belediye ekipleri sık sık tuzlama çalışması yaptı.

Öte yandan, il genelinde de etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi. 2014’ün son gününde okullar tatil edildi. Yeni yıla tatilde giren öğrenciler, karın tadını çıkaran tek kesimdi. Çocuklar özellikle kar topu oynayarak hem tatilin hem de kışın tadını çıkardı.

KIRKLARELİ'NDE YÜKSEK KESİMLERDE ETKİLİ OLDU

Kar yağışı, Kırklareli'nin de yüksek kesimleri ile Demirköy ve Kofçay ilçeleri ile Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük kapası yolunda etkili oldu. Kar yağışı 2015’in ilk günü de devam edecek. Meteroloji yetkilileri Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde karla karışık yağmur yağışının yarından itibaren etkili olacağını bildirdi.

Marmara Haber