Umre zamanı!

Şu günlerde umre için kutsal topraklara Tekirdağ'dan da gidişler başladı. Çerkezköy'ün Veliköy Mahallesi'nde 42 kişi umreye giderken Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna'da uğurla

GÜNDEM 31.12.2014 10:35:00 0
Umre zamanı!

42 KİŞİ UMRE’YE GİTTİ

Veliköy Düğün Salonu’nda umreye gidecek vatandaşlar için bir tören düzenlendi. Törene Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Veliköy Eski Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Belindir, Veliköy eski belediye meclis üyeleri, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksı ile vatandaşlar katıldı.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksi 24 günlük ilk turda 42 kişinin Umre için Tekirdağ’dan kutsal topraklara gideceğini kaydetti. Baksı, “ Veliköy Mahallesi’nden 27, Kızılpınar Mahallesi’nden 7, Çerkezköy’den 6 ve Çorlu’dan iki umreci vatandaşımız kutsal topraklara gidecek.” 

Grubun kafile başkanlığını Tekirdağ İl Müftülüğü Personel Müdürü Ali Aydın’ın, grup hocalığını ise Ahmet Baksı’nın yapacağı belirtildi.

BİZİM SELAMLARIMIZI DA PEYGAMBERİMİZE İLETİNİZ

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Umre’ye gidecek olan vatandaşları tebrik ederken, “Allah gidemeyen kardeşlerimize de umre ve hac yapmayı nasip eylesin. 2010 yılından beri Veliköy’de yaşayan vatandaşlarımız kutsal toprakları görme imkanını yakaladılar. Umre gerçekten çok önemlidir. Umre peygamberimizin makamına gidip Kabe’ye varmayı, tavaf etmeyi peygamberimizin huzurunda dua etmeyi selam vermeyi simgeler. Bizim selamlarımızı da peygamberimize iletiniz. Umre ömürde bir kere yapmak sünneti müekker eyler. Umre ömürden geliyor ve bereket anlamına da gelmektedir. Allah giden kardeşlerimize hayırlısı ile gelmelerini Cenab-ı Hak kendilerine nasip eylesin.” diye konuştu.

Menşure Kardeş