Öğretmenler mutfakta yarıştı

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri, tatlı yarışmasında hünerlerini gösterdi

GÜNDEM 30.12.2014 17:48:00 0
Öğretmenler mutfakta yarıştı

Öğrenciler arasında düzenlenen Dekoratif Tabak Yarışması ile gündeme gelen Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde bu kez öğretmenler mutfağa geçerek marifetlerini gösterdi.

YARIŞMAYA 8 ÖĞRETMEN KATILDI

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, bu yılki sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin Dekoratif Tabak kategorisinde yarıştığı etkinlikler kapsamında bu kez öğretmenler Tatlı Yarışması’nda hünerlerini gösterdi. 8 öğretmenin boy gösterdiği yarışmada, hazırlanan tabaklar zamanlama, görünüm ve lezzet kriterleri çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutuldu.

TABAKLAR 3 KRİTERDE DEĞERLENDİRİLDİ

Yarışmaya katılan tüm öğretmenlerin iddialı oldukları gözlenirken, hazırlanan ürünler ise Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenleri Hülya Güner, Suat Adıyaman, Taner Erişen ve Okul Müdür Yardımcısı Mervan Yıldız’dan oluşan Jüri tarafından değerlendirildi.

BİRİNCİLİĞİ KIBRIS TATLISI KAZANDI

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğretmenler Arası Tatlı Yarışması’nda okul öğretmenlerinden Meral Korkmaz Afşar, Sultan Tunç, Gonca Evci, Sibel Yüksel, Seda Doğan, Fatma Yurttapan, Müge Melis Kurban, Sadiye Çağlar ve Selin Tarakçı yarışırken, birincilik Kıbrıs Tatlısı adlı tabağı ile Sibel Yüksel’in oldu.

ÖĞRETMENLERE MORAL İÇİN DÜZENLEDİK

Öğretmenler arasında bugün de Yemek Yarışması yapılacağını belirten Okul Müdürü Talat Mutlu, “Okulun son dönemlerine gelinmesi nedeniyle hem öğretmenlerimize moral motivasyon kazandırmak hem de öğrencilerimizin eğlenmesine imkan hazırlayarak okulda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlemek istedik.” dedi.

OKULUMUZUN TANITIMINI YAPIYORUZ

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi denince akla daha çok tekstil bölümü geldiğini kaydeden Müdür Mutlu, “Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü fazla bilinmiyor. Bu tür sosyal aktivitelerle hem Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nün hem de okulumuzun tanıtımını da yapıyoruz” diye konuştu.

 Tatlı ve Yemek yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere ödülleri bu cuma günü yapılacak törenle verilecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ