Bakan'dan Tekirdağlıları üzecek haber

2015 yılında trafiğe açılması beklenen Kapaklı-Saray duble yoluyla ilgili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan kötü haber geldi. Bakan Yılmaz, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in sorusu üzerine

GÜNDEM 30.12.2014 17:19:00 0
Bakan

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in son 2 yılda Genel Kurul’da defalarca dile getirdiği ve soru önergeleriyle akıbetini sorduğu Kapaklı Saray Duble Yol yapımıyla ilgili bir açıklama da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan geldi.

2017 YILINDA TAMAMLANACAK!

2009 yılında ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ‘ihalesi fesholan yol’ 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarılmıştı. Bakan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada yolun 2017 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Candan Yüceer ise “Tekirdağlılar’ın artık beklemeye tahammülü yok! Hemşerilerim yolun bir an önce bitirilmesini talep ediyor.” temennisinde bulundu.

116 GÜNDÜR ÇALIŞMA YAPILMIYOR

İkinci kez yapımına başlanan Kapaklı Saray Duble Yolu’nun 2012 yılının Temmuz ayında 7 kilometrelik kısmında çalışmalar başladı. Yaşanan sel felaketinin ardından yolda ciddi hasarlar meydana geldi ve bu kez de yolda onarım çalışmaları gerçekleştirildi. 2014 Ağustos ayında altyapı çalışmalarının tamamlandığı kısımlarda Devlet Karayolları tarafından asfaltlama çalışması başlatıldı. Ancak çalışmalar kısa bir süre sonra yeniden durdu. Çok sayıda ölümlü kazaya neden olan yolda 116 gündür herhangi bir çalışma olmazken, yetkililerin konuya ilgisiz olması, başta Kapaklı ve Saray halkı olmak üzere Tekirdağlıları isyan etme noktasına getirdi.  

PROJENİN TOPLAM BEDELİ 52 MİLYON TL

Daha önce bahse konu yolu ile ilgili birçok kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi veren CHP’li Candan Yüceer’e yanıt Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan geldi. 2012 yılında başlanılan yolun, 2017 tarihinde bitirileceğini söyleyen Bakan Yılmaz, “52 milyon 11 bin 816 TL bedelli projenin toplam uzunluğu 17 kilometredir. 2013 yılı sonu itibariyle yolun 2 kilometresi bitirildi. 2014 yılı hedeflerine ulaşıldığında projenin tamamından geriye kalan 5 kilometrelik kısmın ise 2017 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞLILAR’IN ARTIK BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ YOK!

Bakan Yılmaz’ın açıklamaları hakkında değerlendirmede bulunan Candan Yüceer, şunları kaydetti: “Hemşerilerimizin feryadını Genel Kurul’a taşıdık. Defalarca sorduk, dile getirdik. Nihayet yetersiz de olsa bir açıklama alabildik. 2002’den beri AK Parti Hükümeti 61,2 milyar dolarlık özelleştirme yaptı. Bu paraların nereye gittiğini sorduk. Sürekli, ‘Duble yol yapıyoruz’ dediler. Ama görüyoruz ki duble yol yapılmıyor.  Eğer öyle olsa, Kapaklı-Saray arasında uzunluğu sadece 17 kilometre olan duble yol çoktan yapılırdı. Tekirdağlı hemşerilerim yol çilesi çekip, böyle perişan olmazdı. Ölümlü kazalar yaşanmazdı. Özelleştirmelerden gelen paraların havuza aktarıldığını herkes biliyor. Ancak bu havuz iktidarın havuzu olduğu için güzel Tekirdağımız bundan yararlanamıyor. Tekirdağlılar’ın artık beklemeye tahammülü yok! Hemşerilerim yolun bir an önce bitirilmesini talep ediyor.”

Ahmet Kardeş