EDOSK 2014'ün son etkinliğinde kış yürüyüşü yaptı

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), 2014 yılının son doğa yürüyüşü etkinliğini Lalapaşa'nın Vaysal Köyü'nde gerçekleştirdi. 20 katılımcının yer aldığı doğa

SPOR 30.12.2014 14:36:00 0
EDOSK 2014

KIŞ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Doğa yürüyüşlerine ara vermeden devam eden EDOSK, yılın son etkinliğini, Edirne’nin Balkan köyleri olarak bilinen bölgesinde gerçekleştirdi. 20 katılımcı, Hacıdanişment Köyü’nden başladıkları yürüyüşü, 3,5 saat süre içinde Vaysal Köyü’nde noktaladı. Yürüyüş sırasında, bölgenin en yüksek noktalarından biri olan Vaysal Köyü tepesinde mevsimin ilk karını görme imkanı da bulan katılımcılar, yürüyüş esnasında fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. 14 kilometre boyunca yürüyen katılımcılar, yürüyüşün yorgunluğunu, Vaysal Göleti kenarındaki mesire alanında piknik yaparak attı. 

2015’TE DE ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Yürüyüşe liderlik eden İsmail Demiray, yılın son etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Hava güneşli fakat soğuktu. Buna rağmen yürüyüşü güzel bir şekilde tamamladık. EDOSK olarak mümkün oldukça yürüyüşlerimizi gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında da etkinliklerimiz faal bir şekilde devam edecek" dedi.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Dağcılık Antrenörü Bülent Bacıoğlu, doğa yürüyüşleri ve dağcılığın yaz kış yapılabilen sportif aktivite olduğunu söyleyerek, "EDOSK olarak kış aylarında da tipi ve sağanak yağmur gibi hava durumlarının olmaması durumunda karda, buzda yürüyüş yapmaya devam edeceğiz. 2015 faaliyetlerimiz içinde kış doğa yürüyüşleri ve kış kampları da yer alacaktır" ifadelerini kaydetti.

SOĞUKTAN KORUNMA VE KARDA DOĞRU YÜRÜME

Kışın doğa yürüyüşlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında soğuktan korunma ve karda doğru yürüme tekniğinin bilinmesi olduğunu dile getiren Bacıoğlu şunları dedi:"Yiyecek ve içeceğimizi özelikle ılık suyumuzu günlük yürüyüşün süresine ve zorluğuna göre ayarlamalıyız. Kıyafet seçiminde su geçirmeyen ve terlemeye yol açmayan kıyafetler tercih etmeliyiz. Ayakkabılarımız bileğimizi saracak şekilde ve su geçirmez olması gerekmektedir. Eldiven, bere, ağzımızı kapatacak malzemeler, açık havada güneş gözlüğü önemli aksesuarlarımızdır. Yağmurluğumuz da kaliteli, su ve rüzgara karşı koruyucu olmalı, çok ağır bir malzeme olmamalıdır. Yürüyüş tempomuzu sağlık durumumuza göre ne çok hızlı ne de çok yavaş olmayacak şekilde ayarlamalıyız. Kış yürüyüşlerinde çok uzun molalar vermemeliyiz. Faaliyeti tamamladığımızda mümkünse iç kıyafetlerimizi değiştirmeliyiz. Özellikle doğanın en sakin haline tanık olduğumuz kış yürüyüşlerini her sağlıklı bireye tavsiye ediyoruz"

Marmara Haber