Gece domuz nöbeti tutuyorlar

Malkara'da aç kalan domuzlar gece Hemit Mahallesi'ne indi! Mahalle sakinleri sürüler halinde köye inen domuzların dehşet anlarını anlatarak, gece domuz nöbeti tutmaya başladıklarını söylediler

GÜNDEM 30.12.2014 14:26:00 0
Gece domuz nöbeti tutuyorlar

Malkara’da aç gezen yabani domuzların saldırısına uğrayan vatandaşlar domuzların sürü halinde köye indiklerini söyleyerek yaşadıkları korku dolu dakikaları anlattı. 

SÜRÜ HALİNDE KÖYE İNDİLER

İlçeye bağlı Hemit Mahallesi'ne inen aç yabani domuzlar, korku dolu anlar yaşattı. Mahalleye girerek insanlara saldıran domuzlar nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor. Gündüz tarlada çalışan vatandaşlar, gece ise domuz avına çıktıklarını dile getirdi. Domuzların güpegündüz köye indiğini belirten vatandaşlar, "Evlerimizden çıkmaya korkar olduk. Köydeki avcılar ve köpeklerle beraber ava çıkarak köye inen domuzlar, tek tek takip edilip kovalanarak tüfekle öldürüldü" dedi. 

KÖYLÜLER YAŞADIKLARI KORKUYU ANLATTI

Hemit Mahallesi sakinleri, dağdan, kırdan, bayırdan inen aç domuzların, ekili arazileri tahrip ettiğini, domuzlara karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. Köyde domuzların saldırdığı çoban Mehmet Kaşıkçı, "Merada koyun güdüyordum. Aniden karşımıza çıktı, koyunlar sağa sola kaçmaya başladı. Domuzla baş başa kaldım, zor anlar yaşadım. Epey de bir mücadele ettim" diye konuşarak yaşadığı korkuyu anlattı.

GÜNDÜZ TARLADA ÇALIŞIYORLAR GECE NÖBET TUTUYORLAR

Mahalle sakinlerinden Sefer Çetin ise "Arkadaş, domuz saldırdığı anda çığlık atmaya başlamış. Çığlık atmasının ardından ben de kendisini telefonla aradım. Dedim ki ne oluyor? 'Domuz saldırdı, kendimi zor kurtardım' dedi. Hemen bir grup avcı arkadaşa durumu bildirdim. Onlar da çatakta kıstırıp tüfekle domuzları vurmuşlar. Ama domuz gerçekten de çok büyük bir domuzdu. Gittiğimde ben de çok korktum, meramızda çok domuz var. Köyün yanlarında geziyorlar. İnsanlar için gerçekten büyük tehlike arz ediyorlar" dedi.

Gündüz tarlada çalıştıklarını, gece de nöbet tuttuklarını dile getiren çiftçiler, aç gezen yabani domuz sorununa çare bulunmasını istiyor. 

İha