Orman Müdürlüğü'nden yılbaşı fidanları

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşı öncesi hem 'Çay ağacı' katliamını önlemek hem de fidan dikimini yaygınlaştırmak amacıyla ücretsiz olarak fidan dağıtımÄ?

GÜNDEM 29.12.2014 19:42:00 0
Orman Müdürlüğü

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Tekirdağ ve ilçelerinde yılbaşı nedeniyle 16 bin fidan dağıtılmaya başlandı.

YENİ YILA FİDAN DİKEREK GİRELİM

Yeni yıl öncesi başlatılan fidan dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, “Yaklaşan yılbaşı nedeniyle ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmesini önlemek amacıyla Orman Genel Müdürlüğümüz  ‘Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim’ sloganıyla fidan dağıtımı kampanyası başlattı. Bir taraftan ücretsiz fidan dağıtımı yaparken diğer taraftan da ormanlarımızdan yılbaşı çamı adı altında usulsüz fidan kesilmemesi için koruma kontrol önlemlerimizi artırdık, ekiplerimiz usulsüz kesimleri önlemek için ormanlık alanlarda devriye gezmektedir.”dedi.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜRACAAT EDEBİLİRLER

Dağıtım noktalarından fidan alamayanların Orman İşletme Müdürlüğü’ne  geldikleri takdirde fidan alabileceklerini belirten Uzun, “Biz dağıttığımız bu fidanların yılbaşı öncesi veya sonrasında vatandaşlarımız tarafından uygun bir yere mutlaka dikilmesini, toprakla buluşturulmasını istiyoruz. Bu fidanlar saksıda veya balkonda uzun süre kalamaz, hayatiyetini yitirir. Konutların bahçelerine, mezarlıklara, doğadaki çeşme başlarına veya bir yol kenarına dikilebilir. Önemli olan doğada toprakla buluşmasıdır. Bu vesileyle de vatandaşlarımızın yeni yıla hayırla, mutlulukla girmelerini diliyoruz.” diye konuştu.

FİDAN DAĞITIM NOKTALARI

Bu arada Orman İşletme Müdürü Uzun, fidan dağıtım noktalarını da açıkladı. Tekirdağ merkezdeki vatandaşlar Süleymanpaşa Tekira AVM’de, Çorlu’daki vatandaşları Orion AVM’de, Çerkezköy’deki vatandaşlar Belediye Meydan’nda, diğer ilçelerde ise Kaymakamlık önünden Orman İşletme Müdürlüğü’nün dağıttığı fidanlardan temin edilebiliyor.

Marmara Haber