Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, fırıncılara yönelik başlattığı hijyen eğitimlerini sürdürüyor
Çerkezköy’de ekmek yapan fırıncılara hijyen eğitimi verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’nda ilçede ekmek üretimi yapan fırıncılara hijyen eğitimi düzenledi. Fırıncılara yönelik verilen hijyen eğitimi seminerinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü İsa Altay ve gıda mühendisleri Ferya Arslan Çolak, Abdülkadir Geylani Okatan,Çerkezköy Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Erdem de hazır bulundu.
37 EKMEK FIRINI’NDAN 18 FIRINCI SEMİNERE KATILDI
Çerkezköy ilçe merkezinde faaliyet gösteren toplam 37 ekmek fırınından hijyen eğitimi seminerine 18 fırın sahibi katıldı. Seminere katılmayan ya da katılamayan diğer fırıncılar içinde ayrı bir seminer verileceği belirtildi. Seminer sonunda bu seminere katılanların sınav yapılarak başarılı olanlara sertifika verileceği kaydedildi.
BU SEMİNERLER ZORUNLU
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü İsa Altay, hijyen eğitimi seminerlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu gün siz ekmek üretimi yapan fırıncılara yönelik hijyen eğitimi vereceğiz.Sizlerin ne denli zor koşullar altında hizmet verdiğinizi ve işiniz gereğince çalışma şartlarınızın da ağır olduğunu biliyoruz. Ancak tüm gıda üretimi yapan yerler gibi sizlerde gıda üretimi yapan yerler olarak hijyen koşullarına ve kurallarını uymak zorundasınız.”dedi.
BASINA KAPALI DEVAM ETTİ
Hijyen kurallarının sağlık açısından da önemli olduğuna vurgu yapan Müdür Altay, “Hijyen sağlığımız için olmazsa olmazların başta gelen en önemli koşuldur. Bu nedenle herkes bu konuda sizlere verilecek eğitim doğrultusunda ne yapılması, neye uyulması gerekiyorsa harfiyen yerine getirerek üretim yapacak. Hijyen kurallarına belirtilen koşullara göre uymayanlar ya da yerine getirmeyenlere ağı para cezası var.”diye konuştu.
İlçe Müdürü Altay’ın konuşması sonrasında toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Haber/Seyit SÜREN