Proje bilgilendirme toplantısının üçüncüsü yapıldı

Karadeniz Havzaları'nda Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli Projesi, basın konferansı ve kamuoyu bilgilendirme toplantısının üçüncüsü yapıldı

GÜNDEM 27.12.2014 12:39:00 0
Proje bilgilendirme toplantısının üçüncüsü yapıldı

Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi (ILMM-BSE) Projesi kapsamında, projenin amaçlarını ve projeden elde edilen sonuçları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 8 kez düzenlenecek olan ‘Basın Konferansı ve Kamuoyu Bilgilendirme Toplantıları’ndan üçüncüsü Hayrabolu Belediyesi tarafından, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

PROJE VE FAALİYETLERİ ANLATILDI

Toplantıda, Ortak Araştırma Koordinatörü ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu, ‘Proje ve Proje Faaliyetleri’ hakkında bilgi verdi. Konukçu, bu konuyla ilgili olarak bir de ‘Küresel su Krizi, Türkiye ve Trakya Perspektifi’ başlıklı bir sunum yaptı. Veri Yönetim Koordinatörü ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut, ‘ILMM-BSE Projesi Kapsamında Entegre Yönetim Sistemi’ konulu bir sunum yaptı. Albut, Entegre Yönetim Sistemlerinin, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Yönetim Bilgi Sitemleri ile ihtiyaçların karşılanamadığı, çok yüklü veri ve işlem gerektiren durumlarda kullanılan bir sistem olduğunu belirtti. Albut, “Arazi kullanım yönetiminin modellenmesi, ortak ülkeler arasında veri akışının sağlanması ve verilerin depolanması amacıyla proje kapsamında Namık Kemal Üniversitesine kurulan Entegre Yönetim Sistemi kullanılmaktadır.”dedi.

Toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Hayrabolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Alagöz, Kamu Kurumu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri,  akademisyenler, öğrenciler ile basın mensupları katıldı.

Marmara Haber