Muhabbet kuşuna hijyen engeli

Çorlu'da Eczacı Didem Tuncay'ın eczanesinde bulunan iki muhabbet kuşu ve bir su kaplumbağasının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde hijyenik açıdan uygun olmadığı ge

GÜNDEM 26.12.2014 16:37:00 0
Muhabbet kuşuna hijyen engeli

EVCİL HAYVANLAR SAKINCALI BULUNDU

Cumhuriyet Meydanı Akıncılar Caddesi üzerinde bulunan Yeni Özveren Eczanesinde beslenen iki muhabbet kuşu ve akvaryumda bulunan su kaplumbağaları Sağlık Grup Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde hijyen koşulları açısından uygun bulunmadı. Hayvanların kaldırılmasına isyan eden eczane sahibi Didem Tuncay, "25 yıllık meslek hayatımda ilk defa gördüğüm ilginç maddeyle karşılaştım. Sağlık Grup Bakanlığı tarafından yapılan eczane denetiminde 54. maddeye göre evcil hayvan beslenemeyeceğine karar verildi. Bu madde, 'Eczanede sunulan hizmeti ve hijyen koşullarını olumsuz etkileyecek evcil hayvan var mı?' koşuluna tabi tutularak evcil hayvanları eczaneden çıkartılmam istendi. Ben bu duruma karşı çıkarak Sağlık Bakanlığına, Türk Eczacılar Birliğine ve İlçe Sağlık Bakanlığına dilekçe yazdım. Bu maddeye itiraz ediyorum. Bu maddenin kaldırılması için elimden geleni yapacağım ve davamı sonuna kadar götürmeyi düşünüyorum" dedi.

ECZANEMİZİN MASKOTUYDULAR

Türkiye’de sadece evcil hayvanların evlerde bakımının söz konusu olmadığını her yerde bakımlarının yapılabileceğine göstermek istediğini dile getiren Eczane sahibi Didem Tuncay, "Eczanede yapılan denetimlerden sonra biz evcil hayvanları üst katta aldık. Sağlık Bakanlığına yazdık. 54. madde de yazan hizmeti engellediği ve hijyen koşullarını olumsuz etkiliyor diye evcil hayvanlarını İlçe Sağlık Bakanlığı kaldırmamızı istedi. Bize kontaminasyona neden olabileceğini söylediler. Bir şey bulaştırabilirler denildi. Bu duruma neden olabilecek bilgi ve belge yok. Su kaplumbağaları ve muhabbet kuşlarının herhangi bir hijyeni olumsuz etkilemesi söz konusu değil. Çünkü ürünlerimizin hiçbiri açıkta değil hepsi kapalı ve arka tarafta bulunan laboratuvarda. Açık bir ürün de yok. Eczanemizin maskotuydular ve hijyen açısından bir sorun teşkil etmiyorlar. Bakımları ve temizliği veteriner tarafından yapılıyor. Bu konuda mücadeleme devam edeceğim ve Asliye Mahkemesine başvuracağım" ifadelerini kaydetti.

Eczaneci E.Didem Tuncay, "54. maddenin kaldırılmasını istiyorum hem kendi adıma hem de onlar adına üzülüyorum” diye konuştu.

İha