VATANDAŞ UMUT PEŞİNDE

Yeni yıla sayılı günler kala zengin olma hayali kuran vatandaşlar Milli Piyango bayilerine akın ediyor. Milli Piyango'nun 2015 yılı en büyük ikramiyesi olan 50 Milyon TL'nin hayalini kuran oldukça fazla. Ã?

GÜNDEM 26.12.2014 16:29:00 0
VATANDAŞ UMUT PEŞİNDE

Zengin olma hayali kuranlar 31 Aralık akşamını iple çekiyor

UMUT YAŞAMIN AYNASI

Çerkezköy’de 40 yıldan bu yana Seyyar Milli Piyango bayiliği yapan İsmail Başaran, bu güne kadar bir çok vatandaşı sattığı biletlerle zengin ettiğini söylüyor. Başaran, “Özellikle yılbaşı çekilişlerinde vatandaşların Milli Piyango talebi  normal çekilişlere göre daha çok oluyor. Nedeni ise her yeni yılda ikramiyelerin hem yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Umut yaşamın bir aynası olduğundan insanlar da her yıl yeni yıla daha umutla bakıyor. Vatandaşların zengin olmayı hayal ederek umutlarını Milli Piyango’ya bağlamış durumda olduklarını görüyoruz. Temennim bu yıl en büyük ikramiye olan 50 Milyon TL’ nin ilçemizden birine ya da birilerine çıkmasıdır. İnşallah bizim sattığımız biletlere çıkar diyorum.” dedi.

50 MİLYON SAHİBİNİ ARIYOR

Çerkezköy’de 22 yıldır Seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Mehmet Akça da bayiliği süresince en büyük ikramiye olmasa da sattığı biletlere, bu güne kadar 20 milyon ve 10 milyon gibi ikramiyelerin çıktığını söylüyor. Bu sayede bazı vatandaşları zengin ettiğini savunuyor. Akça, “Seyyar Milli Piyango bayisi olarak devamlı aynı yerlerde satış yapmamız insanlara da güven veriyor. Bu yılki en büyük ikramiye olan 50 Milyon TL’nin sahibi olmak isteyen vatandaşların bazıları seri biletler alıyor. Benimde temennin büyük ikramiyenin ilçemiz Çerkezköy’e çıkması. Hatta bizim sattığımız biletlere isabet etmesidir.”diye konuştu.

50 MİLYON İNŞALLAH SATTIĞIM BİLETLERE ÇIKAR

Çerkezköylü  9 yıllık Seyyar Milli Piyango Bayisi İsmail Garip’te bu güne kadar sattığı biletlerle bir çok kişiyi zengin ettiğini söyledi. Seyyar Bayii İsmail garip, “Seyyar milli Piyango bayisi olarak bu yıl dokuzuncu yılımı dolduruyorum. Yeni yılda onuncu yılıma gireceğim. Bu güne kadar  sattığım bilerlerle ilçemizde bir çok kişiyi zengin ettim. Bu yıl yeni yıl bilet satışları çok iyi gidiyor. Çok az bir biletim kaldı. Vatandaşların büyük çoğunluğu özellikle çeyrek biletlere yöneliyor. Çeyrek biletler tükendiğinde yarım ve tamlar rağbet görüyor. 50 Milyon’nun sahibi sattığım biletlerden çıkar umudundayım. Bilet alan herkese bol şans diliyorum. Her şey gönüllerince olsun.”temennisinde bulundu.

 KİMSE UMUDUNU YİTİRMESİN 

Seyyar Milli Piyango Bayilerinden Nuri Gündüz ise hiçbir kimsenin umudunu yitirmemesi gerektiğini belirterek, “ 2015 yılı insanlarımızın umut yılı olmasını temenni ediyorum. Şu an sattığımız yılbaşı biletleri umudunu tüketmiş ya da bir şeyler almayı hayal edipte parasızlıktan alamamış kişiler için bir umut ışığıdır. Hiç kimse umudunu yitirmesin. Belki size de çıkabilir. En büyük ikramiye olan 50 Milyon TL’nin çıkması insanın tüm hayallerini fazlasıyla gerçekleştirir ve gelecek nesillerine bile iş yaratır. İşi gücü olanın ise işi büyür. Bu yıl milli Piyango Biletleri tam bilet 50.00 TL. Yarım Bilet 25.00 TL ve Çeyrek Bilet ise 12.50 TL’den satılıyor. Bende diyorum ki en büyük ikramiyelerden biri benim sattığım biletlerden birine çıksın.”diye konuştu.

EN ÇOK İKRAMİYE ÇIKAN RAKAMLAR

Bu arada, çeyrek biletlerin yüzde 85’i tükenmiş durumda. 10 yıldır yapılan büyük ikramiye çekilişlerinde Milli Piyango İdaresi tarafından toplam 295 milyon lira ikramiye dağıtıldı. Çekilişlerde büyük ikramiyelerin tamamı çeyrek bilete çıkarken, 10 yılda 40 kişi büyük ikramiye sayesinde zengin oldu. Bu yılda zengin olma hayali kuranların çoğunlukta. Milli Piyango’nun bu güne kadar yılbaşı çekilişlerinde en şanslı İl İstanbul. 10 yıldır yapılan çekilişlerde dörde bölünen büyük ikramiyenin talihlilerinin büyük bir kısmı İstanbul’dan çıktı. Ancak, Milli Piyango seyyar bayileri, “Bu kez şanslı il Tekirdağ olacak.”diyor. Hatta, Çerkezköy’ün şanslı ilçe olacağını söylüyorlar. Bugüne kadar en çok ikramiye çıkan rakamlar şöyle sıralanıyor: 3 rakamı 12 kez , 1 rakamı 9 kez, 2 rakamı 10 kez, 4 rakamı 6 kez, 5 rakamı 6 kez, 6 rakamı 6 kez, 7 rakamına da 7 kez büyük ikramiye çıkmış durumda.

Haber/Seyit SÜREN