Gülerçin Milli Şairimiz Akif'i unutmadı

İstiklal Marşı yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ölümünün 78. Yılında Gülerçin Koleji'nde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

GÜNDEM 26.12.2014 16:00:00 0
Gülerçin Milli Şairimiz Akif

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ölümünün 78. Yılında Gülerçin Koleji’nde düzenlenene etkinliklerle anıldı. Anma töreninde konuşan Okul Müdürü Süleyman Sezgin, “Türk ulusunun milli ve manevi duygularını Türkçenin billur süzgecinden geçirerek haykıran büyük Türk bülbülü ve ömrü boyunca gerçekleri söylemeyi meslek edinen milli şairimiz ‘Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek.’ dediği mısralarında, ilk defa yanıldı. Çünkü kendine hizmet edenlere karşı vefa borcunu asla unutmayan Türk milleti onu bilmekte, her geçen zamanda onu daha iyi anlamaktadır.”dedi.

AKİF’E ANMA TÖRENİ

Ölümünün 78. yıl dönümünde istiklal marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy Gülerçin Koleji’nde düzenlenen törenle saygı, rahmet ve minnetle anıldı. Anma töreni Okul Müdürü  Süleyman Sezgin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Sezgin konuşmasında şunları kaydetti: “Türk ulusunun milli ve manevi duygularını Türkçenin billur süzgecinden geçirerek haykıran büyük Türk bülbülü ve ömrü boyunca gerçekleri söylemeyi meslek edinen milli şairimiz ‘Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek.’ dediği mısralarında, ilk defa yanıldı. Çünkü kendine hizmet edenlere karşı vefa borcunu asla unutmayan Türk milleti onu bilmekte, her geçen zamanda onu daha iyi anlamaktadır. Doğruluğu, vefası, cömertliği ve mertliği ile hep sevilip sayılan ve milleti için çırpınan merhum şair Mehmet Akif’i tanımamanın büyük bir eksiklik olduğunu bilerek; göğsünü kabarta kabarta istiklal marşını dinleyen bir nesil olan öğrencilerimize, o eşsiz marşı yazan şairimizi tanıttık.”

AKİF ANLATILDI

Okul Müdürü Sezgin’in konuşmasının ardından Mehmet Akif’in hayatını anlatan bir video öğrencilere izletildi. Daha sonra İstiklal Marşı’mızın yazılışını anlatan video izletimiyle devam eden program öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. 6/B sınıfı öğrencilerinden Sude Ayun, Mehmet Akif Ersoy’a ait ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri okudu. Hemen ardından da 6/B sınıfı öğrencilerinden Efe Anıl Öztürk, Mehmet Akif Ersoy’a ait ‘Cenk Türküsü’ adlı şiiri okudu. Programda son olarak milli marşımızın şiir şekliyle okunuşu video sunumuyla izletildi.

500 CUMHURİYET ALTININI REDDETTİ

Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin, “Akif vatanı için her şeyi yapamaya hazır biriydi. Bugün değeri 500 cumhuriyet altını eden ödülü Darülmesai adlı derneğe bağışlarken, sırtında paltosu yoktu. Cebinde de borç aldığı 2 lira vardı. O Fatih’te doğdu, fetih ruhu ile yaşadı. İstiklal Marşı’yla ilgili olarak, İstiklal Marşı şairimiz şöyle der; ‘O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için, o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım; o şiir artık benim değil milletin malıdır; benim millete en kıymetli hediyem budur, Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın. Bizlerde Akif gibi bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırılmamasını diliyoruz. Allah dilimizden İstiklal Marşı' nı, başımızdan bayrağımızı, şehit kanları ile sulanmış kutsal vatanımızdan bizleri mahrum etmesin. Bizlere bu yüce eseri hediye eden Mehmet Akif Ersoy' un ruhu şad olsun.”diye düzenlenen programın amacını anlattı.

Marmara Haber