16 yaşındaki lise öğrencisinin tepki

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Balbay, geçtiğimiz günlerde Konya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret gerekçesi ile tutuklan

GÜNDEM 26.12.2014 15:39:00 0
16 yaşındaki lise öğrencisinin tepki

EDİRNE’Yİ ZİYARET ETTİ

CHP Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Başkanı Oktay Bozkurt ve partililer karşıladı. Balbay, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayarak, geçtiğimiz günlerde Konya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret gerekçesi ile bir lise öğrencisinin tutuklanmasının doğru olmadığını düşündüğünü söyledi.

BU HÜKÜMET O GENCE COP VE KELEPÇE VAAT EDİYOR

Balbay, lise öğrencisinin tutuklanmasının, Türkiye'de muhalefet edenlere karşı korkunun artık hangi noktaya geldiğini gösterdiğini belirterek, "Lise öğrencisi 16 yaşında ve düşünün hayata yeni atılmakta, hayata bu anıyla atılacak. Artık sonra diyelim ki serbest bırakıldı, derse girdiğinde 'her an polis gelebilir ve ben bir şey söylersem tutuklanabilirim' duygusu o delikanlıya yerleşecek. Bir ülkede en büyük erozyon gençliğinin, geleceğini kendi ülkesinde aramamasıdır. Maalesef birçok gencimiz, üniversite öğrencisi geleceğini ülke arama yolunda. 16 yaşındaki genç şimdi bu ülkeden ne bekleyebilir. Şu anda bu hükümet o gence cop ve kelepçe vaat ediyor. Bu da gerçekten bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür" dedi.

KALEM DOKUNULMAZLIĞI VAAT EDİYORUZ

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye’de medya üzerinde olağanüstü bir baskının olduğunu dile getirerek, "İktidara yakın bazı medya organları kendilerine hak arayanları öyle hedef haline getiriyorlar ki o insanlar bir daha hakkını dile getiremiyorlar. Biz iktidara geldiğimizde özgür, temiz bir medya vaad ediyoruz. Kalem dokunulmazlığı vaat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İha