Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki hizmet binalarını açmaya devam etti:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi dün Kapaklı ve Çerkezköy'de ilçe hizmet binalarının açılışını görkemli bir törenle açtı. Büyükşehir, Kapaklı'da Kapaklı Belediyesi?

GÜNDEM 25.12.2014 18:21:00 0
Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki hizmet binalarını açmaya devam etti:

İLK AÇILIŞ KAPAKLI’DA OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilk açılışı Kapaklı’da yaptı. Kapaklı Hizmet binası geniş katılımla gerçekleştirilen bir törenle hizmete açıldı.

 

 

 

BİZİ HEP ELEŞTİRİN!

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen açılışta ilk olarak TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta konuşurken, “Bu binada siz Kapaklı halkının istekleri, şikayetleri ve dilekleri geldikçe daha da güzel olacaktır.  Kapaklı 80 bin nüfus, 5 köy ve 5 mahalle üzere Tekirdağ’ın yüzde 3 buçukluk yerini kapsıyor. Kapaklının en önemli özelliği Türkiye’nin her yerinden aş ve iş için buraya gelen halkımızdır. Temel hedefimiz buraya gelen insanların Kapaklı’yı kalıcı vatan kılmalarıdır. Bunu sağlamakta suya ve toprağa sahip çıkıp yaşanabilir bir ortam yaratmaktan geçiyor.” dedi. Suyun kaçak kullanılmamasını isteyen TESKİ Genel Müdürü Orta, “Vatandaşlarımız lütfen suyu kaçak kullanmasın. Kontrollü kullansınlar. Hizmet binamız 25 personel ile siz değerli Kapaklı vatandaşların hizmetinde olacak. Kapaklı’da TESKİ’yi faaliyete geçiren İrfan Başkan’a teşekkür ediyorum. Artık omuzlarınızda ki yükü aldık. Ayrıca 158 ALO TESKİ Hattı’nı arayan tüm halkımız karşısında bir muhatap bulacak ve sorularına cevap alacaktır. Bizi hep eleştirin ve bizim yanımızda olunuz.” dedi.

 

NÜFUS ARTIŞINDA DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ

 

Orta’nın ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuştu. Mandalı, “Kapaklı’da 3 bini esnafımız, 31 bini aile bireyleri olmak üzere 34 bine yakın su abonemiz bulunuyoruz. Bunu dört ile çarptığımız zaman 120 bin nüfus öngörülüyor. Kapaklı’da yapılan alt yapı hizmetleri için daire amirlerine teşekkür etmek istiyorum. Her yıl dokuz bine yakın Kapaklı’ya göç geliyor. Kapaklımız nüfus sıralamasında Tekirdağ’da dördüncü sıradadır.”dedi.

 

İLÇELERE OKUL YAPMAK İÇİN PROTOKOL İMZALANIYOR

Mandalı’nın ardından bu kez kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduktan sonra 24 ay ön çalışma yaptığını kaydeden Albayrak, “Milli Eğitim Müdürüne gerçekleştirdiğim ziyarette her sene göçten dolayı Tekirdağ’ın tamamında beş bin dersliğe ihtiyaç olduğunu öğrendim. Bugün ise sizlerle bir müjdeli haberi paylaşmak istiyorum. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğüne protokolü gönderdim. 11 ilçeye 11 protokolü cuma günü imzalıyoruz.” diye konuştu.

BAŞKANLAR EFSANE OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 11 ilçe başkanının efsane olacağını kaydeden Albayrak, “Bizler seçimlere girerken çeşitli projeler hazırladık. Bunların hepsi yerine gelecektir. Aldığımız oyları her zaman hak edeceğiz. Hizmet süremizin sonunda projelerimizin ortaya çıktığı Tekirdağ’ın oluştuğunu hep birlikte göreceğiz. Büyükşehir’in Genel Bütçesinde beş yıllık süre zarfından 2.5 katrilyon yatırım yapacağız. Bizler 30 Mart seçimlerinde siyasi bıraktık. Kapaklımız özel konumu olan bir ilçedir ve nüfusu da her geçen gün hızla artıyor. Kimse merak etmesin İrfan Mandalı’nın verdiği sözlerin hepsi yerine gelecektir. Yetmediği yerde ise biz her zaman yanında olacağız. Artık Büyükşehir olarak çok güçlüyüz. Sizler artık Büyükşehir’den hizmet isteyiniz. Bütün bu çalışmaların sonunda ise Tekirdağ, ilçelerimiz ve halkımız kazanacak”dedi.

BELEDİYE HİZMETLERİ’NİN 3’TE 2’Sİ BÜYÜKŞEHİR’DEN

Programın son konuşmasını ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz yaptı. Gürbüz, “Kapaklımız ilçe olduktan sonra büyük bir değişime girmiştir. Kapaklı’nın bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi. Kaymakam Grübüz,  Tekirdağ’ın Büyükşehir olması nedeniyle,  belediye hizmetlerinin 3’te ikisini büyükşehir tarafından sunulacağını hatırlattı. Gürbüz, “Bu binada da Büyükşehir Kapaklılı vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Binamızın Kapaklı’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

HER BİNADA MAKAM ODASI VAR

Yapılan konuşmaların ardından protokol kurdelayı keserek, hizmet binasını açtı.  Açılışın ardından protokol üyeleri hep birlikte  binayı gezerek incelemelerde bulundu ve çalışma sistemi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Hizmet binasındaki makam odasında protokolü ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Her hizmet binamızda bir başkan odası yapmaya çalıştık. İlçelere geldiğim zaman ben duracağım, ben olmadığım vakit genel sekreterimiz ya da sekreter yardımcımız burada olacaktır. Burası devamlı kullanılan bir oda olacaktır” dedi.

Açılışa çok sayıda katılım oldu. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, TESKİ Genel sekreteri Murat Yazan, TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı, Başkan Danışmanı Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, 1.Hukuk Müşaviri Orhan Perçinoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr.Deniz Bozdoğan, Zabıta Daire Başkanı Murat İşözen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Atabey Baytöre, Mali Hizmetler Daire Başkanı Müveddet Işık, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, TESKİ Abone İşleri Daire Başkanı Nurettin Doygun, TESKİ Barajlar ve İsale hatları Daire Başkanı Kenan Güneş ve TESKİ İçme suları ve kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Gökhan Yılmaz