Çorba çeşmesinden günde bin 500 kişi çorba içecek

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kent merkezinde hazırlanan 'Çorba Çeşmesi'nin en yakın zamanda faaliyete geçirelerek günde bin 500 kişiye çorba verileceğini söyledi

GÜNDEM 25.12.2014 11:45:00 0
Çorba çeşmesinden günde bin 500 kişi çorba içecek

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, düzenlediği halk günüde ‘Çorba Çeşmesi’nin en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı. Cengiz Topel meydanına kurulan çorba çeşmesinde günde 1500 kişiye çorba verileceğini belirten Eşkinat, ikinci çorba çeşmesinin ise Namık Kemal Üniversitesi önünde öğrencilere yönelik kurulacağını açıkladı.

HALK GÜNÜ DÜZENLEDİ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Merkezinde Halk Günü düzenledi. CHP İl Başkanı Recep Palabıyık ve İlçe Başkanı Murat Uysal’ın da bulunduğu halk gününde Ekrem Eşkinat, büyük meydan ve sahil projesi ile ilgili detaylı bilgi verirken, yapılacak olan yeni hizmet binası hakkında da açıklamalarda bulundu. Altınova’da yaşanan sıkıntılarına da değinerek en kısa zamanda sorunların çözüleceğinin altını çizen Eşkinat, “Bu şehirde ilk defa kentsel dönüşüm uygulanacak. Bu süreç sonunda hem şehrin trafik sorunu çözülecek hem de şehrin büyük bir bölümü değer kazanacak” dedi.

GÜNDE BİN 500 KİŞİYE ÇORBA VERİLECEK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak projelere de değinen Başkan Ekrem Eşkinat sözlerine sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında, İmece kart ve Sosyal Yardım Mağazası hakkında bilgi vererek devam etti. Ayrıca yeni doğan bebekler için hediye paketi hazırlandığını ve en yakın zamanda dağıtımına başlayacağını söyleyen Ekrem Eşkinat, Cengiz Topel meydanına kurulan çorba çeşmesinin de en yakın zamanda faaliyete geçerek günde 1500 kişiye çorba verileceği müjdesini de verdi.

İKİNCİ ÇORBA ÇEŞMESİ ÜNİVERSİTE ÖNÜNE

İkinci bir çorba çeşmesinin Namık Kemal Üniversitesi önüne koyulacağını söyleyen Eşkinat “Bizde bir zamanlar öğrencilik yaptık. Ailelerinden uzak okumaya çalışan öğrencilerimiz sabahları kahvaltı yapmadan derslere giriyor. Yerleştireceğimiz çorba çeşmesiyle içecekleri sıcak bir bardak çorbayla öğrencilerimiz daha mutlu derslerine gireceklerdir” sözlerini söyledi.

Soru cevap kısmına geçildikten sonra katılımcıların sorularını yanıtlayıp notlar alan Eşkinat vatandaşların telefonlarını alarak kendilerini bizzat arayacağını söylemesi halk tarafından takdirle karşılandı.

Marmara Haber