DİSK işçileri mitinge davet etti

Dün Çerkezköy'de bir basın toplantısı düzenleyen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Trakya Bölge Mitingi olarak 27 Aralık Cumartesi günü Lüleburgaz'da gerçekleştirilecek mitinge işÃ

GÜNDEM 24.12.2014 17:01:00 0
DİSK işçileri mitinge davet etti

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 27 Aralık tarihinde Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek olan Trakya Bölge Mitingi’ne işçileri davet etti.

LASTİK İŞ SENDİKASI’NDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Dün saat 13.00’de Disk üyeleri ile birlikte Çerkezköy Lastik İş Sendikası’nda basın açıklaması gerçekleştiren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları kaydetti: “Soma, Torunlar ve Ermenek gibi toplumu derinden sarsan katliamlar başta olmak üzere iş cinayetlerinde bin 723 işçiyi yitirdik. Yani Türkiye bir değil yaklaşık altı Soma katliamı yaşadı. Bu cinayetlerin en temel sebeplerinden biri olarak taşeron düzeni. Bu kapsamda İstanbul’da, İzmir’de, Mersin’de, Diyarbakır’da taşeron köleliğine karşı mitingler düzenledik. Bu mitinglerden biri de Trakya Bölge mitingi olarak 27 Aralık Cumartesi günü Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek. Bu mitingde de taşeronun güvencesizlik, kölelik, ölüm demek olduğunu vurgulayarak taşeron cumhuriyetine karşı en temel haklarımızı, güvenceli bir iş-insanca yaşam talebimizi dile getireceğiz.” 

ASGARİ ÜCRETİ PROTESTO ETTİ

Aralık ayının asgari ücretin belirlendiği bir ay olduğunu hatırlatan DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu, “Konfederasyonumuz Aralık ayı boyunca ‘Asgari Ücret 1800 Net’ sloganıyla bir kampanya yürütüyor. Bizler işçilerin büyümeden ve milli gelirden pay alması gerektiği, bir hanede 2 kişi çalışsa bile yoksulluk sınırının altında yaşamayı dayatan bir asgari ücrete asgari ücret denmeyeceği gerçeğinden hareketle, asgari ücrete en az Cumhurbaşkanlığı bütçesi kadar zam istiyoruz. Bu kampanya kapsamında Konya, Bursa, Kayseri, Gaziantep’in yanı sıra Trakya bölgesinde de Kırklareli, Lüleburgaz ve Tekirdağ’da kitlesel basın açıklamaları ve bildiri dağıtımı yapmtık.”dedi.

 

ASGARİ ÜCRET 1800 NET

26 Aralık’ta da Ankara’da Çalışma Bakanlığı’nın önünde taleplerini yerine getirdikten sonra 27 Aralık Trakya Bölge Mitingi’nde “Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün-Asgari Ücret 1800 Net” diyerek haykıracaklarını söyleyen Çerkezoğlu, “ Bölge Temsilcimizin aktardıklarından da gördüğümüz üzere sefalet ücretleri ve taşeron köleliğinin yanı sıra Trakya’nın başka sorunları da var. Özellikle Trakya’da tarım topraklarını yok eden bir süreç işliyor ve işlemeye devam edecek gibi görünüyor. Ergene nehrinin yok edilmesinin ardından yeni termik santral projeleri, organize sanayi bölgeleri ile bu bölgede tarımın yok edilmesi doğa tahribatının yanı sıra, emeğini satmaktan başka çaresi kalmayan yüzbinler yaratacak. Biz bu senaryoyu Soma’da gördük. Tarımın yok edilerek insanların nasıl ölümüne, kölece çalışmak zorunda bırakıldığını gördüğümüz için Trakya’da yeni bir Soma yıkımı yaratılmasına izin vermeyeceğimizi de kürsümüzden dile getireceğiz.”diye konuştu.

Ahmet Kılavuz