ÇKSO başvuru süresi uzatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü İsa Altay, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKSO) başvurularında son tarihin 31 Aralık 2014 olduğunu açıkladı. Altay, ilçedeki çiftçileri

GÜNDEM 24.12.2014 16:58:00 0
ÇKSO başvuru süresi uzatıldı

SON TARİH 31 ARALIK

Bugüne kadar ÇKS başvurusunda bulunmayan çiftçilerin bir an önce başvurularını yapmasını isteyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, “Gıda, Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığımız ÇKS başvurularının bir an önce yapılmasının üzerinde hassasiyetle duruyor. Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıkları devam ediyor. Bazı çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS müracaatlarını müracaat süresi içerisinde yapmadıkları belirlenmiştir. Bu kapsamda olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süreleri yönetmenliğin geçici 1. maddesi hükümleri doğrultusunda 31.12.2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.”dedi.

YILBAŞINA KADAR DİLEKÇELERİNİ VERSİNLER

Altay, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Özellikle belirtmek istediğim daha önce dosyasını verip mazot-gübre desteklenmesi için dilekçe vermeyenlerinde yılbaşına kadar yani 31 Aralık 2014 mesai bitiminer kadar dilekçelerini vermesi gerekmektedir.”

 Haber/Seyit SÜREN