Edirne CHP'de ihraç depremi

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 54 üyenin partiden ihraç edildiği öne sürüldü. CHP İl Başkanı Oktay Bozkurt, "Benim kitabım tüzük" demekle yetindi.

GÜNDEM 22.12.2014 13:18:00 0
Edirne CHP

CHP Edirne İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 54 üyenin partiden ihraç edildiği ileri sürüldü. İhraçlarla ilgili rakam ve bilgi vermeyen CHP İl Başkanı Oktay Bozkurt, "Benim kitabım tüzük" dedi ama sonra açıklamalarda bulundu.

ANKARA GEREĞİNİ YAPACAKTIR

 

CHP'li 54 kişinin partiden ihraç edildiği yönünde Edirne’deki yerel gazetelerde haberler yayınlandı. CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt’un gazetelere yaptığı açıklamalarında şunlara yer verdiği öğrenildi: "Tüzük gereği ne gerekiyorsa yapıldığını düşünüyorum. Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 2 Mayıs 2014 tarihli dilekçeyle bize isimler verildi ve tabi ki bunların somut kanıtları ve gören kişilerle beraber hiç bir şekilde tüzüğümüzde geçen maddeyi aşmamak şartıyla şikayetlerde bulunan partililerimiz oldu. Şikayetlerden dolayı somut delillerle birlikte Merkez İlçe CHP İl Başkanına sevkini verdi. Biz de disiplin kuruluna sevk ettik. Tabi ki bu bir süreçti herkesin savunması alındı. Telgraf çekildi, savunmalar geldi ve incelendi. Somut olan fotoğrafları görsel basında çıkmış bir sürü envanterlerle beraber il disiplin kurulu bunun hakkında akşam disipline verilen arkadaşlarımıza ihraç kararı verildi. Kararların hepsi Ankara'ya gidecek. 13 günlük bir itiraz süreci var, değerlendirilecektir, Ankara'da bunu göz ardı etmeyecektir. Bazı arkadaşlarımızdan 'Neden disipline veriliyor' şeklinde  eleştiriler geliyor. Bazı arkadaşlarımız da kusura bakmayacak, emeğiyle yüreğinle CHP sevdasıyla mücadele ederken, terini akıtırken, çoluğundan çocuğundan fedakarlık yaparken, başka partilere hizmet veren arkadaşlarımız bu arkadaşlarımızı o süreçte eleştirirken, ama seçim kazandıktan sonra da 'Ben tekrar Cumhuriyet Halk Partiliyim' deme lüksü olamaz. O yüzden verilen kararın il disiplin kurulu olarak il ve ilçe yönetimi olarak biz her zaman arkasında duracağız. Çünkü il disiplin kurulumuza güveniyoruz. Ankara da gereğini yapacaktır. Herkes spekülasyonlar yapıyor, isimler yazıyor. Doğru değil. Bir kurumdan evrak çıkması disiplin suçudur. Bazı gazeteci arkadaşlar bu duyumları nasıl aldı bilmiyorum bazı isimler yanlış o insanların da sonuçta isimleri lekeleniyor. Bu bir süreçtir, Ankara'ya gidecek ve geldikten sonra il ve ilçe yönetimi disiplin kurulu olarak basın açıklaması yapacağız. İsim bazında değil, rakam bazında söyleyeceğiz. 58 deniyor ama değil.”

Marmara Haber