Başkan Altayoğlu'ndan üniversiteli gençlere tavsiyeler

Hayrobolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine 'Kariyer Planlama' konulu bir seminer verdi.

GÜNDEM 22.12.2014 13:16:00 0
Başkan Altayoğlu

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, tecrübelerini ilçedeki Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle paylaştı. Altayoğlu, ‘Kariyer Palanlama’ konulu bir seminerde üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda öğrenciler kariyer edinme başarısı ve merak ettikleri konular hakkında Başkan Altayoğlu ile sohbet etme imkanı buldular.

ALTAYOĞLU KARİYER HAYATINI ANLATTI

Seminerde kouşan Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Bu sohbete davet edildiğimde çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.”diyerek sözlerine başladı. Altayoğlu daha sonra şöyle devam etti: “Sizlerle beraber olmak, aynı havayı teneffüs etmek, öğrencilik yıllarımı anımsamış olmaktan büyük memnuniyet duydum ve açıkçası birazda duygulandım. Ben, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesinden, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olup daha sonra iş hayatına başladım. Tabii amacım özel sektörde çalışmaktı ama kendi mesleğimiz olan tarım makinaları imalatımızın başına geldim. 2000 yılında Başkan olduğumda Partide İlçe yöneticiliğiyle başladım. 4 yıl ilçe yöneticiliği yaptım. Daha sonra İl Genel Meclis üyeliği yaptım. 2005 yılında Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis Başkanlığı ve 2009 da Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. 2013 yılı Aralık ayında başında istifa ederek 30 Mart seçimlerine aday oldum. Halkımızın oylarıyla Belediye Başkanı oldum.”

KENDİ KATMA DEĞERİNİZİ ARTIRIN

Öğrencilere gelecek ve kariyer planlamaları ile ilgili tavsiyelerde bulunan Altayoğlu, şunları kaydetti: “Hangi bölümden mezun olursanız olun kendi katma değerinizi artırın. Biraz yabancı diliniz varsa bir 6 ay kursa gidin yabancı dilinizi geliştirin. Fırsatınız varsa yanına Almanca veya Rusca öğrenin ama muhakkak bir tane yabancı dil bilmeniz gerekiyor. Bu size hayatınız boyunca muhakkak lazım olacaktır. Özel Sektörde de kamu da çalışsanız yabancı dil mutlaka şart. Artı diyelim ki Makine bölümü okudunuz fırsat bulabiliyorsanız 4 aylık bir muhasebe kursana gidin ve bu konuda sertifikasını alın. Bu bundan sonra bununla beraber ikinci planda benim en çok önemsediğim bilişim yani iyi bir derecede bilgisayar kullanmak ve bilmek. Hepsinden en önemli başarılı olabilmek için yaptığımız işin muhakkak sevmemiz gerekiyor. Eğer yaptığınız işi sevmiyorsanız ister yabancı diliniz çok iyi olsun, ister bilgisayarınızda iyi olsun, altınıza son model araba da verseler, lojmanda verseler yaptığınız işi sevmiyorsanız bence başarılı olmanız çok zor. En önemlisi yaptığınız işi seviyorsanız başarılı olabilirsiniz .”

Üniversiteli gençlere, kariyer planlaması ile ilgili düzenlenen seminerin sonunda Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu öğrencilerinin sorularını da cevapladı.

Marmara Haber