Sahte doktor yüzde 25 faiz vaadiyle dolandırdı

Çorlu'da kendisini çocuk doktoru olarak tanıtan bir kişinin kendisine ait faktoring şirketi üzerinden yüzde 25 faiz vaadi ile hastalarının 170 bin TL'sini dolandırdığı iddia edildi. Mağdurlar, mektup bı

GÜNDEM 21.12.2014 18:05:00 0
Sahte doktor yüzde 25 faiz vaadiyle dolandırdı

DOKTORLUKTAN EMEKLİYİM DEDİ

İddiaya göre, Çorlu Muhittin Mahallesi’nde kafe işleten 40 yaşındaki Fevziye Kavçakan'ın dükkanına müşteri olarak gelen S.S.Ö., Kavçakan ile samimi oldu. Kendisini çocuk cerrahı olarak tanıtan S.S.Ö., Şarköy Devlet Hastanesi’nden emekli olduğunu ve Çorlu Devlet Hastanesi’nde ameliyatlara girdiğini anlattı. Samimi olduğu şahısların çocuklarını muayene ederek ilaç yazan S.S.Ö, aynı zamanda faktoring şirketi de işlettiğini söyledi. Faktoring şirketinde yüzde 25 faiz verdiklerini söyleyen S.S.Ö, kafede samimi ilişki kurduğu kişilerden yüklü miktarlarda para alarak faizleri her ayın sonunda alabileceklerini belirtti. Bazı kişilere faiz olarak peşin para veren S.S.Ö., para aldığı vatandaşlara düzenli olarak makbuzlar da getirdi. S.S.Ö'den her ay düzenli olarak makbuz alan müşteriler, bir süre sonra şirketi merak ederek görmek istedi. Müşterileri ile şirkete gitmek için sözleşen S.S.Ö, belirlenen saatte buluşacakları noktaya gelmedi. S.S.Ö.'yü kafede bekleyen müşteriler, bir ticari taksi sürücüsü tarafından getirilen mektupla şok oldu. Ticari taksi şoförü, kafe işleten Fevziye Kavkaçan’a mektup getirdiğini söyleyerek mektubu verdi. Mektubu açtığında neye uğradığını şaşıran Kavkaçan, okudukları karşısında şok oldu. Olaydan önce S.S.Ö'nün evine temizlikçi gönderen Kavkaçan, gönderdiği temizlikçiyi de arayarak şahsın evini öğrendi. S.S.Ö'nün evine giden Kavkaçan, evde kimseyi bulamayınca dolandırıldığını anladı. S.S.Ö.’nun ortadan kaybolması üzerine ismi geçen faktoring şirketini arayan mağdurlara şirket yetkilileri öyle birini tanımadıklarını ve firmanın adını kullanarak böyle bir olayı gerçekleştirdiği için şahıs suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Olayı araştıran mağdurlar, ne Şarköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde ne de Çorlu'da hastanelerde S.S.Ö.’nün izine rastlayamadı.

 

170 BİN LİRA İLE ORTADAN KAYBOLDU 

4 müşterisi ve kendisinin S.S.Ö'ye para verdiğini söyleyen Kavkaçan, "Ayrıca E.C. 60 bin, E.C. 25 bin, B.V. 25 bin, M.C.'nin ise 60 bin verdiğini biliyorum. Toplamda 170 bin lira gibi büyük paralar kaptırdık. Başkaları da bu oyuna gelmesin" dedi. 

Kendilerine sahte makbuz ve evraklar verildiğini ileri süren Kavkaçan, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, en kısa sürede S.S.Ö'nin bulunmasını istediklerini kaydetti.

Çorlu'da bazı kafeleri mesken tutarak ofis gibi kullanan S.S.Ö'nün başka vaatlerle çok sayıda vatandaşı dolandırdığı iddia edildi. Ortadan kaybolan S.S.Ö.’nun kafeye gönderdiği mektup şöyle: 

"Sevgili yengem, bu satırları aldığınız zaman çok şaşıracaksınız. Sana anlatmayı çok isterdim ama yüzüne bakamayacağım için böyle anlatmayı daha uygun buldum. Dolandırıldık. Sizler de, ben de. Detaylara girmeden kısaca yapacaklarımı anlatayım, biliyorum ki inanmayacaksınız. Bana da anlatsalar ben de inanmazdım. Ben de bundan sonra olacakları kısaca anlatayım. Herkesin parasını santimine kadar hem de faiziyle birlikte ödeyeceğim. Herkes 1 aya kadar bütün paralarını alacaktır. Bana inanın dün arabamı uçuruma sürüp her şeyi bitirecektim ama bana inanan insanlara bu kötülüğü yapamam diye yapmadım. Şimdi insanlar giderek beni şikayet edebilirler, buna haklılar da ama sonra ne olacak, ben hemen yakalanır hapse girer, 1-2 sene yatarım veya orada ölürüm ama onlar da paralarını alamaz ama ben dışarıda olursam en geç 1-1,5 ay sonra emekli ikramiyemi alınca ve evimi satınca bütün parayı faiziyle öderim. Çünkü bu benim suçum ve bunu temizlemeye mecburum. Evimi barkımı bıraktım. Her şeyimi terk ettim. Telefonumu, Facebook'u bile kapattırdım. Çünkü hiç yüzüm yok. Şimdi bir canım var, onu alana da Allah razı olsun diyeceğim. Kısa bir süre beklerlerse hepsini ödeyeceğim. Bunu bilmiş olun. Hepinize tek lafım var. Sizleri çok sevdim ve bu olanlardan ben nebze kadar suçlu değilim ama ben sebep olduğum için cezasını ben çekecek ve hepsini ödeyeceğim."

İha