Sokak hayvanları artık daha mutlu

Süleymanpaşa Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik başlattığı projenin kapsamını genişletiyor. Sokak hayvanları için su ve yiyecek kaplarının ardından kedi evleri de yapılmaya başlandı

GÜNDEM 21.12.2014 17:25:00 0
Sokak hayvanları artık daha mutlu

Süleymanpaşa Belediyesi, sokak hayvanları için sokaklara su kapları ve kedi evlerini yerleştirmeye devam ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre şehrin dört bir köşesine sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının giderilmesi için yerleştirilen su kapları, Kumbağ ve Barbaros Mahalleleri’ne de monte edilecek.

KEDİ EVLERİ DE YAPILIYOR

Kumbağ ve Barbaros Mahallelerine, 100 adet su kabını sokak hayvanlarının daha kolay ulaşabileceği yerlere monte eden Veteriner İşleri Müdürlüğü su kaplarının yanı sıra kedi evlerini de yerleştirmeye başladı. Hürriyet Mahallesine iki adet,  Değirmenaltı, Ertuğrul, Kumbağ ve Barbaros Mahallelerine bir adet olmak üzere toplam altı adet kedi evi yerleştirilerek kedilerin soğuktan korunmaları için alan oluşturuldu.

SOKAK HAYVANLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat , “Süleymanpaşa Belediyesi olarak sokak hayvanlarının tedavilerinin yanı sıra beslenmelerine de önem veriyoruz. Yaşadığımız bu coğrafya üzerinde bizler kadar hakları olan hayvanlar için başlattığımız bu çalışmalara yenilerini de ekleyerek onları korumaya devam edeceğiz. En az insanlar kadar hayvanların da korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine inanıyorum.” sözlerini söyledi.

Marmara Haber