Sanki biz hiç yaramazlık yapmadık!

Çerkezköy Müftülüğü'nce 'Mevlana Haftası' kutlaması kapsamında düzenlenen "Mevlana ve Din Eğitimi'nde Yeni Yaklaşımlar" konulu seminerde konuşan eğitimci yazar Sait Ã

GÜNDEM 19.12.2014 17:03:00 0
Sanki biz hiç yaramazlık yapmadık!

Çerkezköy Müftülüğü ‘Mevlana Haftası’nı kutladı. Programda, eğitimci yazar Sait Çamlıca, “Mevlana ve Din Eğitimi’nde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer verdi. Çamlıca, anne babalara seslenerek, “Şimdiki ana babalar çocuklarına yaramazlık yaptığı için kızıyor. Sanki biz hiç yaramazlık yapmadık.”ifadelerini kullandı.

SANKİ BİZ HİÇ YARAMAZLIK YAPMADIK

Dün saat 13.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) düzenlenen Mevlana Haftası kutlamaları, Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksı’nın Kurani Kerim tilaveti ile başladı. Programın konumacısı eğitimci yazar Sait Çamlıca, ‘Mevlana ve Din Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar’ konulu seminerde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anne ve babalara seslenen Çamlıca, “Şimdiki anne ve babalar çocukları yaramazlık yaptığı için kızıyorlar. Biz sanki hiç zamanında yaramazlık yapmadık. Kaç tane imam çocuklarına lisedeki yaramazlıklarını anlatmıştır. Kendi çocukluğumuzu unutuyoruz. Hiç çocuk ve genç olmamış ve hata yapmamışız gibi çocuklarımıza ve gençlerimizin en ufuk hatasında zamane çocuklarında iş yok bizim zamanımızda böyle değildi cümlelerini kullanıyoruz.”diye çıkıştı.

OKUL BİTİNCE İMAM HATİPLİ OLUYORLAR

İmam Hatip öğrencilerinin yüzde 90’ının okul bitirince imam hatipli olduğunu söyleyen eğitimci yazar Sait Çamlıca, çarpıcı tespitlerine şöyle devam etti: “Bu sadece şu an var olanlar için değil bizler içinde öyleydi. Her çocuk kendi çağının meyvesidir. Kendi zamanının şartlarında yetişir ve zamanın artıları ile beslenir. Eksilerinin ile sıkıntılarını yaşarlar. Biz kendi zamanımızın şartlarında takılıp kaldığımız için bugün ki çocuklarımızı anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu memleketin çocukların olduğu kadar yetişkinlerinin de eğitime ihtiyacı vardır. Tarihimizin en büyük yanılgısını sorsalar hiç tereddüt etmeden diplomayı örnek verebilirim. Okumak sadece diploma almak değildir. Toplum olarak kitap okumuyoruz. Kısacası kendisini eğitemeyen toplumunu da eğitemez”

REKLAM ARASI NAMAZ

Kendisini eğitemeyen bir kişinin değişen zamanın şartlarını göremeyeceğini belirten Çamlıca, şunları kaydetti: “Dedelerimiz akşama kadar evlilik programlarını izliyorlar. Ezan okunduğu zaman da camiye gidiyorlar. Ev hanımlarımızın bazıları reklam aralarında namazlarını kılıyorlar. Aynı kişiler bana zamane çocuklarında iş yok bizim zamanımızda böyle değildi diyorlar. Tarladan çıkıp sınıfa gelen bir çocuğun psikolojisi ile bilgisayar başından kalkıp sınıfa gelen birisinin psikolojisi aynı değildir. Bu farkı çocuklar ile gençlerin değil ailesinin bilmesi gerekiyor. Toplumun çocuklarına ve gençlerine hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

İSTANBUL’UN FETHİ’Nİ BİLMEK İÇİN TARİHÇİYE İHTİYAÇ YOK!

İlginç tespitleri ile dikkat çeken eğitimci yazar Sait Çamlıca, seminerdeki konuşmasını şöyle tamamladı: “Teknoloji çağının çocukları ile uğraşıyoruz. İnsanlık tarihinde böyle bir örnek de yoktur. Günümüzün çocukları bir şeyi bilmedikleri zaman google’ye soruyorlar. Kısacası İstanbul’un Fethi için bir tarihçeye ihtiyacı olmayan bir zamanı yaşıyoruz. Namaz kılmak için çocukların hocaya ihtiyacı yoktur. Çocuklarımız internete girdiği zaman nasıl namaz kılındığını görebiliyorlar. Eğitimin anahtarı iletişimdir ve tatlı dildir.”

Konferansa Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, din görevlileri, imamlar, vaizeler, din görevlileri ve eşleri katıldı.

Haber/Menşure KARDEŞ