MHP'de ilk aday Şaban Kardeş

Pazar günü 11. Olağan Kongresi'ni yapacak olan MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na adaylık için ilk resmi aday başvurusunu Gazeteci Şaban Kardeş yaptı. Kardeş, "Ülke yangın yeri

GÜNDEM 18.12.2014 18:21:00 0
MHP

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Çerkezköy’de bu hafta sonu pazar günü 11. Olağan Kongresi’ni yapacak. Kongre öncesinde ilk resmi aday gazeteci Şaban Kardeş oldu. Kardeş, Çerkezköy İlçe Başkan Adaylığı’nı İlçe Başkanı Koray Önsel ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

 

PAZAR GÜNÜ 11. OLAĞAN KONGREMİZİ YAPACAĞIZ

MHP İlçe binasındaki basın toplantısında ilk olarak İlçe Başkanı Koray Önsel konuştu. Önsel, 21 Aralık Pazar günü Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çerkezköy’de 11. Olağan Kongresi’nin yapılacağını hatırlatarak sözlerine başladı. MHP İlçe Başkanı Önsel, “Bu hafta sonu Pazar günü 11. Olağan Kongremizi yapacağız. Muhtemelen saat 13.00’da kongremiz başlar.”dedi.

 

 

 

İLK RESMİ ADAYIMIZ ŞABAN KARDEŞ

Kongre tarihiyle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Koray Önsel daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisi her zaman demokrasiye inanan bir partidir. Başka erklerden değil. Sadece sandıktan gücünü alan bir parti olduğunu daha öncede sizlerle paylaşmıştık. Bu Pazar günü de bunun öncüsü olarak Çerkezköy’de bunu gerçekleştireceğiz. Bugün ilk resmi adayımız Şaban Kardeş arkadaşımız olmuştur. Medeni cesaretinden ötürü kendisini kutluyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Kongreler yönetimin hesap verme yeridir ve birlik beraberliğin sağlandığı gündür. Delegeler gelip hür iradesini kullanır. Bizim kongremiz de birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşecektir.”diye konuştu.

 

21 ARALIK’TA GAZETECİLİK’TEN EMEKLİ OLACAĞIM

MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in ardından gazeteci Şaban Kardeş, meslektaşları karşısında ilçe başkan adaylığını açıkladı. Sözlerine duygusal ifadelerle başlayan Kardeş, “15 yıldır haber takip eden, sizler gibi donan, sizler gibi üşüyen, sizler gibi koşup terleyen bir arkadaşınız olarak 21 Aralık Pazar günü basın camiasından emekliliğimi isteyerek, siyasi aranedaki yerimizi alacağız.”dedi.

 

ANA OCAĞI’NDAN SONRA BABA KUCAĞI

Yıllar önce yaptığı Çerkezköy Ülkü Ocakları başkanlığı görevine atıfta bulunan Kardeş sözlerine şöyle devam etti: “Çok yazıldığı için söylüyorum. Evet ülkücüyüm! Ben Çerkezköy’e geldiğimde ana ocağından sonra baba kucağı olarak gördüğüm Ülkü Ocakları’nda gözümü açtım. Milliyetçi Çalışma Partisi olarak Çerkezköy’de görev aldık. Sonra 1980’de partimiz kapatılmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi olduktan sonra Ülkü Ocakları’nda görev aldık. 80 öncesi olduğu gibi o kutlu neslin yetişmesi için Ülkü Ocakları’nda çalıştık. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’in uç beyi olarak görev yaptım. Başbuğumuz rahmetli olduktan sonra Devlet Bey’in ilk uç beyi olarak Ülkü Ocakları’nda görev aldım. Askerden sonra kendime meslek olarak gazeteciliği seçtim. O gün bugün gazetecilik yapıyorum.”

 

MHP’Yİ DİĞER PARTİLERDEN AYRI KILAN BİR YÖNÜ VAR

Konuşmasında kongre demokrasisine vurgu yapan Şaban Kardeş, “MHP bu ülkenin en köklü partisidir. MHP’yi diğer partilerden ayırt eden bir özelliği var. O da demokrasi. MHP’de hep demokrasi vardı. Bir de adalet. Bugünkü tabloda Pazar günü oluşacak tabloda bunu gösteriyor.”dedi. Adaylık düşüncesini açıklamadan önce İlçe Başkanı Koray Önsel ile konuştuğunu ve daha sonra aday olmaya karar verdiğini vurgulayan Önsel, “Koray Başkan’a ilk görev tevdi edilmesinde sevinmiştim. Sonra Belediye Başkan Adayı oldu. Bugüne kadar görülen en iyi başarıyı Belediye Seçimleri’nde sağladı. Ancak ben bu başarıyı yeterli bulmadım.  Yeniden görev Koray Başkan’a verildiğinde, ‘MHP’de bu yükü üstlenecek başka adam bulamadık yeniden Koray Başkan’a yıktık’ gibi bir durum ortaya çıktı.”ifadelerini kullandı.

 

ÜÇ YILLIĞINA ÜLKÜCÜLERDEN GÖREV TALEP EDİYORUM

Pazar günü yapılacak kongrenin dostane, demokrasi içerisinde ve birlik beraberlik çerçevesinde olacağını vurgulayan, kim ilçe başkanı seçilirse seçilsin kazananın Milliyetçi Hareket Partisi olacağını anlatan Kardeş, “3 yıllığına ülkü erlerinden görev talep ediyorum. Boynuma vebal sırtıma ülkü yükünü yükleyecekler. Bizim Çerkezköy’den başlayacak bu hareketimizin önce Trakya’ya sonra ülkemize örnek olmasını istiyorum. Ülkücü harekette mevki makam yoktur. 5 tane il ve ilçe başkanıyla çalıştım. Kırıldıklarım oldu. Ama hiçbir zaman küsmedim. Her Ülkücü biraz şairdir. Çünkü “Ülkü” denen nazlı yar, aşk ister, emek ister, kahraman bir yürek ister. Evet, “Ülkü” denen bu yar mangal gibi bir yürek ister. Bu dava, Dedem Korkut’un, Hacı Bektaşi Veli’nin, Yesevi’nin sesidir. Bu ses, Sütçü İmam’ın, Kürşad’ın ve Ulubatlı Hasan’ın sesidir. Biz, aynı gövdenin dallarıyız. Türkiye’ye, milletin kaderine, bu vatanın geleceğine, Çerkezköy’e sahip çıkmak için yüreği atan, bu ilçeye yön vermek için hazır olan yürekleriz Allah’a çok şükür. Çerkezköy’de Üç Hilal Bayrağını dalgalandırmak için rüzgar bekleyen kalplere, Çerkezköy’ü şahlandırmak için gereken bu arzu, bu cesaretle buradayız.”diye konuştu.

 

OSMANLI İMPARATORLUĞU’NU BATIRAN HASTALIK BUDUR

Konuşmasında merhum Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine de sık sık atıfta bulunup, hatırlatmalar yapan Kardeş, “Ne demişti Başbuğ Türkeş? Türk milletinde Bizans’tan geçme bir hastalık vardır. Gevşeklik, laubalilik, dedikodu, fitne, fesat, terbiyesizlik, birbirini beğenmemek, sır saklayamamak, rastgele laf söylemek. Bu hastalık hepimizde var. Bu hastalığı tedavi etmemiz lazımdır. Bu hastalığı tedavi edemezseniz, kendinize bir yol seçiniz. Milliyetçi Hareket’te 1 saniye daha fazla kalmayınız. Benimle dava arkadaşlığı edecekseniz, her şeyden önce vasıflı ve onurlu Türk olmaya mecbursunuz. Türk milletini batıran, Bizans’ı batıran, Osmanlı İmparatorluğu’nu batıran hastalık budur.” ifadelerini kullandı.

 

BEYTÜL MAL HIRSIZLARINA KARŞI DURMAK İÇİN BURADAYIZ

Konuşmasında Türkiye’nin geleceği ile ilgili kaygılarını dile getiren Şaban Kardeş, şunları kaydetti: “Türk’süz vatan, Türk’ün adının geçmediği Devlet diyenlerin karşısına geçmek için buradayız. Unutulanı ve unutturulmak isteneni haykırmak, ezan sesini ve bayrağımızı ortadan kaldırmak isteyenlere karşı durmak için buradayız. Üzerinde yaşadığımız bu mübarek toprakları bölmek isteyen, etnik kümelere bölmek isteyen vatan hainlerine karşı durmak için buradayız. Türk olmaktan gocunanlara, ceplerini doldurmaya çalışan Beytül Mal hırsızlarına karşı durmak için buradayız. Çocuklarımızı çetelere, mafyaya, rantiye çevrelerine, uyuşturucu tacirlerine kurban etmemek için buradayız.”