GENEKAB Meclisi 2015 bütçesini kabul etti

Saat 15.00'te başlayan toplantı, GÜNEKAB Meclis 1. Başkan Vekili İbrahim Dinç başkanlığında Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 18.12.2014 18:09:00 0
GENEKAB Meclisi 2015 bütçesini kabul etti

GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) Meclis Toplantısı yapıldı.

2015 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısı, Birlik bünyesinde sözleşmeli mühendis çalıştırılmasına ilişkin önergenin oy birliğiyle kabulü ile başladı. 

Meclis daha sonra 2015 Yılı Birlik Bütçesi’ni görüştü. Bütçe hakkında detaylı bilgiler veren Birlik Müdürü Feyzi Engin, 2015 yılı gelir ve gider bütçesini 1 milyon 212 bin 943 TL olarak hazırladıklarını ifade etti ve bütçenin kabulü için sözü Meclis üyelerine bıraktı.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

Gelir ve gider bütçesinin ayrı ayrı oy birliği ile kabul edilmesinden sonra gündemin diğer maddesi olan Denetim Komisyonu seçimine geçildi. Gizli oyla yapılan seçim sonrası Denetim Komisyonu’na 12’şer oyla; Ercan Ersoylu, Recep Ordu, Nurgül Yıldırım, Neval Karaatlı ve Bayram Şeker seçildi. Birliğin kimyager kadrosunun oy birliği ile veteriner teknikeri kadrosu olarak değiştirilmesi ile süren toplantıda daha sonra değiştirilen bu kadro kapsamında 1 adet sözleşmeli personel çalıştırılması oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS’TEN KREDİ İÇİN ONAY

Meclis daha sonra “Orman ve Su İşleri Bakanlığına Birliğimize ait arazinin izin ve kullanım bedelinin ödenmesi için kredi alınması” konusunu görüştü. Madde hakkında bilgi veren Engin, söz konusu alanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiralandığını ve her yıl kiralama bedelinin bakanlığa ödendiğini belirterek Meclis’ten 2015 yılı kiralaması için 105 bin TL kredi kullanılması konusunda Birlik Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi gerektiğini söyledi. Feyzi Engin, geçen yıl kira bedelinin 95 bin TL olduğunu, TEFE ve TÜFE dikkate alınarak hesaplama yapıldığında 2015 yılı için 105 bin TL civarında bir kira bedelinin ortaya çıktığını ifade etti ve bunun ödenmesi için krediye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Engin, Birliğe bağlı üyelerden 703 bin TL katılım bedeli alacakları olduğunun da bilgisini verdi.

Meclis bu bilgilendirme sonrası oy birliği ile kredi kullanılması konusunda Özcan’a yetki verdi.

KİRALAMA İÇİN ENCÜMEN’E YETKİ VERİLDİ

 

Meclis bu maddenin ardından Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisleri’nin işletimi konusunu görüştü. Madde hakkında bilgi veren ve tesislerin 12 Nisan 2015’e kadar teslim edilmesi gerektiğini ancak ihaleyi alan firmanın ocak ayı sonuna kadar tesisleri teslim edeceğini bildiren Feyzi Engin, tesislerin işletiminin 10 yıllığına kiralama yöntemiyle yapılmasını öngördüklerini aktardı ve kiralama konusunda Encümen’e yetki verilmesi gerektiğini söyledi.

Oy birliği ile kabul edilen madde sonrası gündeme eklenen sözleşmeli mühendis çalıştırılması konusu da oy birliği ile kabul edildi ve toplantı sona erdi.