Altayoğlu altyapı sorunları nedeniyle özür diledi

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek, altyapı sorunlarını anlattı. Başkan Altayoğlu, Hayrabolu'da altyapı çalışmaları nedeniyle tamamlanamayan ve yağmu

GÜNDEM 17.12.2014 18:35:00 0
Altayoğlu altyapı sorunları nedeniyle özür diledi

SIKINTI İRTEM’DEN KAYNAKLANIYOR

Hayrabolu’da altyapı çalışmaları nedeniyle tamamlanamayan ve yağmurlu havalarda çamurla kaplanan yollar, genç Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu zor durumda bıraktı! 30 Mart seçimleri sonrası görevi devralan Altayoğlu, selefi Hasan İrtem döneminde yapılan altyapı ihalesi nedeniyle bu sıkıntıyı yaşadıklarını ifade etti.

İHALE YETERSİZ

Başkan Altayoğlu,  basın toplantısında şunları anlattı: “Altyapı yapım ve onarım ihalesinin şartnamesinde ana caddeler ve yollar kazıldıktan sonra çukurlar kapatılırken mıcır ve kum kullanımı, ara sokaklarda ise kazıda çıkan toprağın kullanımı öngörülmüş. Bu da maliyetin düşürülmesi için düşünülmüş. Bu yüzden özellikle ara yollarda ve sokaklarda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Göreve geldiğimizden bu yana 8 bin 500 ton asfalt, 2 bin 500 ton beton, 7 bin 500 ton mıcır dökmüşüz. Ancak maalesef hala yeterli gelmemektedir. Keşke bu kalemler ihalede en başından yer alsaydı. Diğer yandan 3,9 kilometre yağmur suyu hattını projeye ekleterek çalışmalarını başlattık. Herhangi bir su şebekesi patlağı durumunda şebeke kesme noktası 30 iken 130’a çıkardık. Bu aynı zamanda yangın musluklarımızın da sayısıdır. Biz Hayrabolu Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın.”

KUCAĞIMIZDA BULDUK

Hayrabolu’nun bozuk yollarıyla ilgili sorununu göreve geldikleri andan itibaren önlerinde bulduklarını öne süren Altayoğlu, “Yollarla ilgili problemleri göreve gelir gelmez adeta kucağımızda bulduk. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki yağışlar nedeniyle bu kışı atlatana kadar kalıcı bir çözüm üretmemiz kolay görünmüyor.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÖZÜR DİLİYORUM

Başkan Fehmi Altayoğlu, bahar ayları ile birlikte büyük bir yol hamlesi başlatacaklarını da belirterek, “Yağışların azalmasıyla birlikte nisan ayından itibaren haziran ayı sonuna kadar Hayrabolu’da asfaltlanmamış yol bırakmayacağız. Bunun her türlü girişimini yaptık ve hazırlıklarını tamamladık. Büyükşehir Belediyemiz’le koordinasyon halindeyiz ve bütün mutabakatlarımızı tamamlamış durumdayız. Yaşanan sıkıntıdan dolayı halkımızdan ben Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu olarak belediyem adına özür diliyorum” dedi.

Başkan sorunların çözümü için yoğun bir çalışma içinde olduklarını da ifade etti.

Haber Merkezi