Karanlığı aydınlatanlar karanlığa gömüldü!

Bugüne kadar kimsenin aklına gelmeyen Karağaç Öğretmen Lojmanları'nın ruhsatsız olduğu, 8 yıl sonra birden TREDAŞ'ın aklına geldi! 40 öğretmenin barındığı lojmanın elektrikleri

GÜNDEM 16.12.2014 13:51:00 0
Karanlığı aydınlatanlar karanlığa gömüldü!

Kapaklı’ya bağlı Karaağaç Mahallesi’nde onlarca öğretmenin ikamet ettiği Öğretmen Lojmanları’nın elektrikleri TREDAŞ yetkililerince kesildi. Lojmanlarda ikamet eden yaklaşık 40 öğretmen son 5 gündür karanlıkta yaşıyor. TREDAŞ yetkilileri, elektriklerin binanın ruhsatı olmaması nedeniyle kesildiğini belirtirken, Karaağaç sakinleri ise “Madem bina kaçaktı, 8 yıldan beri neden hiçbir önlem almadılar? Neden bugüne kadar beklediler?” sorularına yanıt arıyor.

TREDAŞ LOJMANIN ELEKTRİKLERİNİ KESTİ

Büyükşehir yasası ile kapanarak Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin tahsis ettiği alana, 2006 yılında hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Öğretmen Lojmanları, 8 yıldır yüzlerce öğretmene ve ailesine yuva oldu. Bu zamana kadar elektrik ve su kullanımında hiçbir aksaklığın yaşanmadığı lojmanlar, TREDAŞ’ın pervasız tutumu sonucu karanlığa gömüldü. TREDAŞ yetkilileri, binanın ruhsatı bulunmadığı için elektrikleri kestiklerini belirtirken, Karaağaç Mahallesi sakinleri ise çocuklarını emanet ettikleri öğretmenlerin ne olursa olsun karanlığa mahkum edilmemesi gerektiğini savundu.

 

 

ÖĞRETMENLERİMİZ TÜM FATURALARINI CEBİNDEN ÖDÜYOR

Konuyla ilgili açıklama yapmaları kanunen yasak olan öğretmenler adına konuşan Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Çetin Özhan, “Öğretmen Lojmanları yapılmadan önce Karaağaç’ta öğretmenler durmuyordu. Çünkü kalacak yerleri yoktu. Çerkezköy’e gidip gelme konusunda zorluk yaşıyorlardı. Sonunda bir hayırsever vatandaşımız tarafından bu lojmanlar yapıldı. Tüm abonelik işlemleri gerçekleştirildi. O günden beri öğretmenlerimiz tüm faturalarını cebinden ödüyor” dedi.

ISINAMIYORLAR, YEMEK YAPAMIYORLAR

Ne hikmetse aradan 8 yıl geçmesine rağmen TREDAŞ’ın Kapaklı Belediyesi’nin şikayeti üzerine lojmanların elektriğini kestiğini söyleyen Çetin Özhan, “Neden kestiler bilmiyoruz. Öğretmenlerimiz mağdur. Biraz önce öğretmenlerimizle görüştüm. Karanlıkta oturuyorlar. Aileleri ile birlikte mağdurlar. Isınma ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Yemek pişiremiyorlar. Karanlığa mahkum edildiler. Hangi çağda yaşıyoruz” diye sordu.

8 YILDAN BERİ NEDEN HİÇBİR ÖNLEM ALMADILAR?

Lojmanlarda ikamet eden öğretmenlerin son çare olarak ya tayinlerini isteyeceklerini ya da istifa edeceklerini söyleyen Özhan, “Bu öğretmenler bizim çocuklarımızı okutuyorlar. Madem bina kaçaktı, 8 yıldan beri neden hiçbir önlem almadılar? Neden bugüne kadar beklediler? Böyle giderse öğretmenler bırakıp gidecekler” ifadelerini kullandı.      

Haber / Ahmet KARDEŞ