Ülkücüler Türk Devleti'nin sigortasıdır

Çerkezköy'e gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücü gençlerle yaptığı toplantıda bir ülkücünün nasıl olması gerektiğini uzun uzun anlattı. Kılavuz, o toplan

GÜNDEM 15.12.2014 16:33:00 0
Ülkücüler Türk Devleti

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücülerin yüksek vasıflı insanlar olduğunu vurgulayarak, ülkücülerin Tük Milleti’nin ve Türk Devleti’nin sigortası olduğunu söyledi.

Cumartesi günü Çerkezköy’e gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Çerkezköy Ülkü Ocakları’nda ülkücü gençlere yönelik uzun bir toplantı yaptı. Toplantıda ülkücülerin nasıl olması gerektiğini örnekler vererek uzun uzun anlatan Genel Başkanı Olcay Kılavuz, gençlere nasihatlerde de bulundu. Kılavuz’un basına kapalı toplantıda yaptığı konuşmalara Marmara Haber ulaştı. İşte Kılavuz’un Çerkezköylü ülkücülere yaptığı konuşmadan bazı başlıklar:

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRK GENÇLİĞİNİN EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞMESİNİ SAĞLAR

Ülkü Ocaklarını Türk gençliğini en iyi şekilde yetiştirdiğini belirterek, “Ülkü Ocakları Türk gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi ve gelişmesi için manevi değerlerde bulunması için Türklüğün ahlakını, bilincini, İslam’ın ahlakını ve faziletinin  ruhunu yaşatabilmesi için kurulmuşlardır. Ülkü Ocakları gençliğimizi milli ahlakımızı uygun yetiştirmeyi  gaye edinmiştir. Ülkü Ocakları geçmişinde çok büyük engeller atlatmıştır. Ülkü Ocakları’nın geçmişinde cefa, gözyaşı şehitler yer bulmaktadır. Ülkü Ocakları Türk Milleti’nin sonsuza kadar var olması yaşaması için büyük mücadele vermiştir. Her zaman  milletimize hizmet etmiştir.”dedi.

ÜLKÜCÜLER TÜRK DEVLETİ’NİN HUZUR İÇİNDE YAŞAMASI İÇİN ŞEHİT OLMUŞLARDIR

Ülkü Ocakları’ndan birçok şehit verildiğini ve bütün şehitlerinde Türk Devleti’nin ve milletinin yaşaması için şehit olduklarını belirten Olcay Kılavuz, “Bütün şehitlerimiz Türk Devleti’nin ve milletinin huzur içinde yaşaması için şehit olmuştur. Bayrağımız şehit kanıyla sulanmıştır. Bayrağımız, devletimiz bize şehitlerimizin emanetidir. Ülkü Ocakları eğitim, kültür yuvasıdır. Ülkü Ocakları, adaleti, ahlakı haykıranların, Müslümanlığı en iyi şekilde ortaya koyanların yeridir. Ülkü Ocakları, şahsiyetli bir şekilde yaşayarak Türkülüğünü, Müslümanlığı’nı en iyi şekilde ortaya koyanların şaşmaz adresidir. Ülkü Ocakları, Peygamber ocağı kadar mübarek, asker ocağı kadar disiplinli demektir. Ülkü Ocakları,Tük Milleti’nin ve Türk Devleti’nin sigortasıdır. Arkadaşlarımızı tam donanımlı olarak yetiştirmektedir. Türk devletinin çıkış noktası da Ülkü Ocakları’ndan geçer. Ülkü Ocakları arkadaşlarımızı nitelikli,donanımlı şekilde yetiştirmektedir.”diye konuştu.

ÜLKÜCÜ TÜRKLÜĞÜN MUTLULUĞUNU ARZU EDEN KİMSELERDİR

Ülkücüler kendi mutlulukları için yaşayan insanların olmadığını da belirten Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ülkücüler kendi mutlulukları için yaşayan insanlar değildir. Milletimizin ve dünya Türkülüğü’nün mutluluğunu arzu eden kimselerdir.Türklüğün dünya üzerinde en iyi yere gelmesini isteyen kişilerdir. Ülkücü  helali haramı ayırt eden kişidir. Hedefe giderken bükülmeden, kırılmadan dimdik gidendir. Ülkücü çağımızın Alparslanları, Fatihleri, Atatürk’ü, Alparslan Türkeş’i örnek alan Müslüman Türk kimliğini ortaya çıkaran ve hangi alanda bulunursa o alanı öne çıkarandır.Siz gençlerimiz her zaman örnek olan arkadaşlar olmalısınız.”şeklinde konuştu.

ÜLKÜCÜ HİÇBİR ZAMAN KAVGA ETMEZ

Olcay Kılavuz, ülkücülerin hiçbir zaman kavga ve çatışma içinde olmadığını ve olmayacaklarını da belirterek, “Ülkücü hiçbir zaman kavga ve çatışma içinde olmadı ve olmayacak. Ülkücüleri birileri hep kavgacı olarak gösterdi.Ülkücüler  kesinlikle kavgacı değildir ve olmadılar. Lider Türkiye’sinin kadroları sizler olmalısınız. Türk Milletine hizmet edecek makamlarda sizler olmalısınız. Sizler Türk milletine hizmet etmeyi, hizmet ederek ortaya koymalısınız. Okumak her şeyin başıdır.” ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜ ÇAĞA GÖRE KENDİNİ YENİLEYEN BİLGİLİ KİŞİDİR

Olcay Kılavuz, Ülkücülerin kendini çağa göre yenileyen kişiler olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Ülkücü çağa göre kendini yenileyen, dizayn etmesini bilen, bilgili ve birikimli olan kişilerdir ve böyle olmamız gerekmektedir. Ülkücülüğü yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Ülkücülük büyük bir şereftir. Ülkücü çağımızın büyük şahsiyetleridir. Ülkücülüğü söylemde değil eylemde ortaya koymalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok sancılı kritik bir dönemi yaşamakta. Ülkemiz ateş çemberi içindedir. Bunu yarmamız lazım. Resmen ülkemiz kuşatılmış durumda. Bu ateş çemberini yarmamız gereken bizleriz. Ayrıca ülkemizde Bayrağımız parçalanıyor. İktidar bu duruma sesiz kalıyor. Ne mutlu Türküm ibareleri kaldırılıyor. Ülkemizde bu güne kadar böyle bir şey yaşanmamıştı. Binlerce insanı öldüren canavar başı yol haritası belirliyor, ülkemizi yönetenler de onun dediğini yapıyor. Bu gidişata dur dememiz gerekenlerde biziz. Milletimizi bu durumdan kurtaracak bizleriz.”

SİZLER TÜRK BAYRAĞISINIZ

Ülkücülerin kendilerini iyi ve nitelikli kişiler olarak topluma tanıtmaları gerektiğini de belirten Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ülkücü gençler birer Türk Barağıdır ve Yükselen vasıflı Türk olmak zorundadır. Aynı zamanda kararlı ve cesaretlidirler.Topluma kendinizi kavgayla çatışmayla tanıtmayacaksınız. Kimliğinizi adamlığımızı topluma kabul ettireceğiz.Tarihi sorumluluklara karşı karşıyayız. Sizlerin kararlılığıyla bunu başaracağız.”diye sözlerini tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN