Kahvede oturanlar yangını söndürdü

Malkara'ya bağlı 20 kilometre uzaklıktaki Teteköy Mahallesi'nde yaşlı bir kadının yaşadığı evin çatısında çıkan yangını mahalleli söndürdü.

GÜNDEM 15.12.2014 16:31:00 0
Kahvede oturanlar yangını söndürdü

KAHVEDEKİLER KOŞTU

Edinilen bilgiye göre yangın, Teteköy Mahallesi’nde 74 yaşındaki Nazire Çam’ın tek yaşadığı bir evde meydana geldi. Baca borusundan tahta tavan kirişine sıçrayan kıvılcım, kısa sürede alevlenerek çatıyı tutuşturdu. Alevlerin çatıyı sarması üzerine çevrede durumu fark eden vatandaşlar, o anda yangından habersiz evde bulunan ve namaz kıldığı öğrenilen Nazire Çam’a haber verdi. Panik halde evden çıkarılan kadın daha sonra komşular tarafından teselli edilerek sakinleştirildi. Meydandaki kahvehanelerden gelen mahalle sakinleri, çeşmeye bağladıkları hortumlarla ve su kovalarıyla yangına can havliyle müdahale etti. Daha sonra olay yerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Malkara İtfaiye İstasyon Amirliği ekipleri, çatıdaki yangını tamamen kontrol altına aldı. Yangının ardından olayı anlatan Nazire Çam, “Çocuğum Gelibolu’dan gelecekmiş telefon geldi. Ben de gideyim sobaları yakayım, ısınsın ev dedim. Geldim yaktım sobayı kapadım, tekrar geldim kömür attım. Namazımı kılarken komşular yangın var diye bağırmaya başladılar. Sonra dışarı çıktık, bir de soba aşağı da nasıl yanar bacanın tepesi ona hayret ettim” dedi.

EVİN BİR BÖLÜMÜ YANDI

Olay yerinde konuşan bir genç ise, “Kahvehanede maç seyrediyorduk, tam çayları içerken bir telaş koptu. Sağa sola kaçışanları gördük, yangını duyunca çayları bırakıp yangına müdahale etmeye koştuk” ifadelerini kaydetti.

Yangın sonrası, evin çatısının bir bölümü yanarak zarar görürken, Malkara İlçe Jandarma ekipleri de olay yerinde incelemelerde bulundu.

İha