Önsel'den Davutoğlu'na 'Kukla' benzetmesi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Türkiye'nin ateş çemberinden geçtiğini belirtirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın icraatlerini sÃ

GÜNDEM 15.12.2014 15:14:00 0
Önsel

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘Kukla’ benzetmesi yaptı. Türkiye’nin ateş çemberinden geçtiğini belirten Önsel, “Bugün kukla Başbakan Ahmet Davutoğlu da eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın icraatlerini devam ettiriyor.”diye konuştu.

 

 

MHP’LİLER KAHVALTIDA BULUŞTU

MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, 21 Aralık’da yapılacak olan İlçe Kongresi öncesinde partililere kahvaltı verdi. Gönlü Bol Lokantası’ndaki kahvaltıda konuşan Koray Önsel, ilçe başkanı olduktan sonraki dönemde büyük bir değişim yaşandığına işaret ederek, “MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 18 Mart 2013 tarihinden itibaren yaşadığı değişim ve bunun neticesinde ortaya çıkan birlik ve beraberliğin kamuoyu tarafından bilinmesi, her zaman ki gibi tek yumruk ve bilek olduğumuzu göstermek için bugün bir arada olduk.” diye konuştu.

ESKİ BAŞBAKAN’IN İCRAATLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Konuşmasını hükümete yüklenerek genel siyaset üzerine değerlendirmelerde bulunarak sürdüren Önsel, Türkiye’nin ateş çemberinden geçtiğini öne sürdü. Önsel şunları kaydetti: “AK Parti Hükümeti tarafından memleketin bütün değerleriyle oynanmaktadır. Bugün kukla Başbakan Ahmet Davutoğlu da eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın icraatlerini aynen devam ettiriyor. MHP olarak bunun karşısında dimdik durduk. Doğrunun, haklının ve hakkın yanında olduğumuzu herkes biliyor. Dik duruşumuz ve bizlerin azimli çalışmaları devam edecektir. Bizler de kendi şehrimiz Çerkezköy’den bu kıvılcımı başlatarak 7 Haziran’daki milletvekili seçimlerinde tek başına iktidar hedefi ile yola çıktık.” 

ATEŞ ÇEMBERİNDEN MHP ÇIKARACAK

Türkiye’yi içerisine düşürüldüğü bu ateş çemberinden çıkaracak anahtarın MHP’de bulunduğunu söyleyen Önsel sözlerini şöyle sürdürdü: “Çerkezköy yönetimi olarak 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geçirdik. 30 Mart yerel seçimlerinde çok titiz çalışmalar yaptık. Bizden Çerkezköylüler’in beklemediği performansı sergiledik. Bu çalışmalara kadınlarımızın büyük katkıları olmuştur. Bugün 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 7-8 ay geçti. Bugün, Çerkezköy’de taş üstüne taş koyulmadığına hep beraber şahit oluyoruz. Çerkezköy Belediyesi’nin bugüne kadar  tek icraatı Hükümet Konağı bahçesinin düzenlemesi olmuştur. Bu görev bize tevdi edilmemiş olabilir. Ama önümüzde birçok seçim olacaktır. Bizim mücadelemiz üç hilalli bayrağı Çerkezköy belediyesine dikmek olacaktır. O günleri hep beraber göreceğiz.” 

21 ARALIK’DA KONGRE VAR

Önsel daha sonra İlçe Başkanlığı döneminde yapılan icraatler ve çalışmalara değindi. 21 Aralık Pazar günü 12.00’da Çerkezköy İlçe Kongresi’nin yapılacağını hatırlatan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Önsel, “İlçe kongremizin ardından ocak ayında ise il kongremizi yapacağız.  Partimiz bütün kongrelerini tamamlayarak sağlam kadrolar ile tertemiz inançlı kişiler ile 7 Haziran’da ki seçimlere hazır bir şekilde girecektir.”dedi.

ÜYE SAYISI EN FAZLA OLAN İLÇE

MHP İlçe Başkanı olduğu dönemde üye sayısının 720 olduğunu hatırlatan Önsel, “Köyler, beldeler ve Kapaklı’nın ayrılmasının ardından 450’ye düşen üye sayımızı bugün 990 yaptık. Tekirdağ’da MHP teşkilatlar içinde üye sayısı olarak ilk sırada olan ilçeyiz. Yoğun bir şekilde üye katılımları ile birlikte partimizi güçlendireceğiz. Bizler her zaman partimizin kapısını açık tuttuk.” dedi.

ORDU’YA ŞEFKAT ÇETİN’İN SÖZLERİYLE KARŞILIK VERDİ

Önsel, konuşmasının sonunda MHP’nin eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu’ya da cevap verdi. Önsel, Ordu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında söylediği “21 Aralık’ta yapılacak olan İlçe Kongresi’nde mücadele edeceğiz.” sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in sözleriyle yanıt verdi.Önsel, Genel Başkan Yardımcısı Çetin’in Tekirdağ İl Başkanlığı’nda yaptığı şu açıklamaları okudu: “Biz bir kurumuz. Kurumun ilkelerine ve prensiplerine uygun herkes davranmak zorundadır. Davranmayacak iseniz bu dönem sizinle işimiz olmayacaktır. Kenara çekilin bekleyin temiz suyumuzu lütfen bulandırmayınız. Eğer bir bilginiz, enerjiniz varsa hep birlikte uygulayalım. Ancak arkadaşımız sabah kalkıp şu yöneticileri olumsuz göstereyim de kendimin daha iyi olduğu olgusunu oluşturayım derken hem kendisine hem de arkadaşına davamıza halen zarar verdiğini göremiyor ise bu arkadaşlarımıza da bizlerin hatırlatması gerekir. Gereksiz işlerle, komplo teorileri ile arkadaşlarımızı birbirleri ile yarıştırarak enerjinizi boşa harcamayınız. Bu oyuna düşmemeliyiz. Bu partinin mensubu olduğunu söyleyen arkadaşlarımız bu kurumdaki bir yöneticiyi beğenmiyor ise o yönetici ile problemi var ise beyaz sayfaya imzasını atar. Kendisi de beğendiği yere gider. Haysiyeti onuru olan kişiler beğenmediği mekanda kalmazlar ve ilkelerine uygun olan mekanlarda mücadelelerini verirler. Bizim bu hastalıktan çıkmamız gerekiyor.”

BUGÜNE KADAR HİÇBİR ŞEYDE KENDİM KARAR VERMEDİM

Önsel konuşmasının sonunda gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Gazetecilerin, “İlçe Başkanlığına aday olmanız, milletvekilliğine aday olamayacağınız anlamına mı geliyor.” sorusuna karşılık Önsel şunları dedi: “Ben bu güne kadar hiçbir şeyde kendim karar vermedim. Baha daha önce İlçe Başkanlığı’nı teklif ettiler ve ben de bu görevi yerine getiriyorum. Belediye Başkan adaylığı konusunu bana illetiler. Ben yönetim kurulunun fikrini alıp ortak karar ile aday oldum. İlçe başkanlığı konusunda isterlerse aday olurum, milletvekili olmamı istiyorlar ise milletvekili adayı olurum. Çünkü ülkücü ocaklarından aldığımız terbiye ile görev alınmaz, görev verilir sözünü biliyoruz. Bu kültür ve terbiye ile yetiştik.”

Gökhan TEKER