Çorlu taraftarı karara rağmen sahaya girdi

Süper Amatör Lig ekiplerinden Çorluspor 1947 takımı taraftarları Kapaklı İlçe Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararı hiçe sayarak 1911 Çerkezköyspor karşılaşmasını tribünlerde izledi

SPOR 15.12.2014 15:11:00 0
Çorlu taraftarı karara rağmen sahaya girdi

İLÇE GÜVENLİK KURULU RAKİP TARAFTARA STADI KAPATMIŞTI

Süper Amatör Lig’de 8’inci haftanın en önemli karşılaşması öncesi geçtiğimiz haftalarda Kapaklı İlçe Güvenlik Kurulu tarafından Çerkezköy Mustafa Uğraş ve Kapaklı Şehir Stadı’na  deplasman taraftarının alınmayacağına yönelik karar alınmıştı. Mustafa Uğraş stadyumu için alınan kararda misafir takım tribününün fiziki olarak yetersizliği, tribünlerin oturak kısımlarının kırık, arka saçdan yapılmış korumaların ise kırılmış olması, misafir takım tribünlerinin çevresinde bulunan tel örgülerin yerinden çıkması misafir takım için asayiş ve güvenlik zafiyeti oluşturduğu ifade edilirken, Kapaklı Şehir stadyumu için ise misafir takım tribünlerinin arka tarafında bulunan boşluk alanın tel örgü ile kapatılması kararı alınmasına rağmen bu tarihe kadar kapatılmamasından dolayı en az iki metre yüksekliğinde tel örgü ile kapatılması gerektiği kararı alınmıştı.

EMNİYET TEDBİR ALDI

Geçtiğimiz hafta alınan kararlara Çorluspor 1947 taraftarları hiçe sayarak Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumuna gelmesi şaşkınlık yaşattı. Karşılaşma öncesi Çorlu’dan kendi imkanları ile geldiklerini ve yöneticilerin bu durumdan haberinin olmadığını ifade eden 150 kişilik taraftar grubu güvenlik kordonundan geçerek 1911 Çerkezköyspor taraftarına ait protokolün yanında bulunan alanda takımlarını desteklediler. Müsabaka öncesi rakip takım taraftarının tribünlere girmesi kısa süreli tansiyonun yükselmesine neden olurken, hem Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hem de Çorlu’dan gelen Çevik kuvvet ekibi olası bir tartışmaya mahal vermemek adına gerekli güvenlik tedbirlerini aldılar. Öte yandan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın eline megafonu alarak karşılaşma öncesi iki takım tribünlerine giderek gerekli uyarılarda bulundu.

MERAK KONUSU OLDU

Karşılaşmanın ilk devresinde Çorluspor 1947 taraftarlarının 1911 Çerkezköyspor tribünlerinde yer alması üzerine Çerkezköylü futbolseverler ise kendilerine ayrılan tribünlerin işgal edilmesinden dolayı müsabakayı tel örgülerin arkasından izlemek zorunda kaldı. Futbolseverler bu duruma tepki gösterirken, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise devre arasında cezalı olmalarına rağmen Çorluspor 1947 taraftarlarını misafir tribüne aldı. Çorluspor 1947 taraftarı maç boyunca taşkınlık yapmadan güzel bir şekilde takımlarını desteklerken, alınan kararlara rağmen neden stada alındıkları ve federasyonun bu durum hakkında ne gibi yaptırımlar uygulayacağı ise kamuoyunda merak konusu oldu.

Haber Merkezi