1911 liderle yenişemedi

Süper Amatör Lig'de bu hafta zirveyi yakından ilgilendiren gollü bir maça sahne oldu. 1911 Çerkezköyspor evinde lider Çorluspor 1947 ile 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı

SPOR 15.12.2014 15:05:00 0
1911 liderle yenişemedi

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde hafta sonu iki iddialı takım karşı karşıya geldi. Lige şampiyonluk parolası ile giren 1911 Çerkezköyspor ile lider Çorluspor 1947 karşı karşıya geldi. Çekişmeli ve gollü karşılaşma 2-2 berabere bitti.

1911 ÇERKEZKÖYSPOR KONUK ETTİ

Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda saat 13.00’de başlayan karşılaşmada ev sahib 1911 Çerkezköyspor Muzaffer Kurt, Tolga Aşçı, Ziya Bozbay, Tuna Akgüneş, İsmail İnan, Vedat Tura, Gençağa Yılmaz, Bahadır Aydınoğlu, Onur Karakaş, Oğuz Kaptan ve Şafak Törin kadrosu ile mücadele ederken, konuk ekip Çorluspor 1947 ise karşılaşmaya Ozan Çelik, Mehmet Kömürcü, Ulaş Tutici, Güray Gündoğdu, Halit Balcıoğlu, Mehmet Ramoğlu, Kazım Gürsel Güraslan, Ömer Faruk Dursun, Diego De Almeida Neres, Ozan Can, Tansu Tekir ilk onbiri ile çıktı.

İLK GOL ÇORLU’DAN

Hakemin başlama vuruşla birlikte karşılaşmaya Çorluspor 1947 başladı. Maçın başlamasıyla birlikte konuk takım ev sahibi 1911 Çerkezköyspor’un üzerine gelmeye başladı. Karşılaşmanın 4. Dakikasında konuk takım kullandığı serbest vuruşunun ardından golü buldu. Halit’in serbest atışında 1911 Çerkezköyspor savunmasının kademe hatasını iyi değerlendiren golcü oyuncu Diego De Almeida Neres kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek Çorluspor 1947’yi öne geçiren golü kaydetti.

BİR DAKİKADA BERABERLİĞİ SAĞLADI

Bu gole 1911 Çerkezköyspor çok çabuk karşılık verdi. Yapılan santranın ardından sağ kanatta Vedat’ın pası ile hareketlenen Oğuz seri çalımlarla altı pas üzerine indi. Oğuz’un ortasında top savunma oyuncusu Halit’in eline değdi. Karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı atışını gösterdi. Topun başına geçen Şafak Törin kaleciyi ters köşeye yatırarak skoru 1-1’e getirdi. 1911 Çerkezköyspor’un bir dakika içindeki golü her iki takımı da temkinli oynamaya itti.

 

ORTA SAHA MÜCADELESİ SERT GEÇTİ

Karşılıklı goller maçtaki heyecanı da artırdı. 1911 Çerkezköyspor bulduğu beraberlik golünün ardından rakip kaleye kontra ataklarla gitmeye başladı. Konuk ekip Çorluspor 1947 ise kanatları etkili kullanmaya başladı. Karşılaşmanın 17’inci dakikasında sağ kanattan gelişen konuk ekip atağında Diego’nun pasında penaltı noktası üzerinde Tansu Bekir topa dokunamadı. Önemli bir pozisyonu değerlendiremeyen Çorluspor 1947 ilerleyen bölümlere doğru orta alanda geçit vermedi Çorluspor 1947’da Mehmet’in kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Güray’ın vuruşu üstten auta çıktı. 27’inci dakikada ise 1911 Çerkezköyspor etkili geldi. Orta alanda Vedat’ın pası ile hareketlenen Şafak seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Şafak müsait pozisyonda bulunan Oğuz’a pas atmak yerine şut çekti. Şafak’ın sert vuruşu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında Oğuz’a sert giren Güray sarı kart ile cezalandırıldı. Bu pozisyonda sinirlerine hakim olamayan Gençağa ve Mehmet’te sarı kart gördü. Karşılaşmanın 36’ıncı dakikasında 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Suat Akdereli taktiksel değişiklik yaptı. Orta alanda aksayan Onur’un yerine forvet oyuncusu Ufuk Törin oyuna girdi.

İLK DEVRE 1-1 SONA ERDİ

Karşılaşmanın 37’inci dakikasında oyuna giren Ufuk ile önemli bir fırsat yakalayan 1911 Çerkezköyspor bu atağı gole çeviremedi. Sağ kanattan Oğuz ile gelişen atakta Ufuk topla buluştu. Sağ çaprazdan Ufuk’un gerçekleştirmiş olduğu sert vuruş savunmaya çarparak kornere gitti. 39. dakikada sağ kanattan Oğuz seri çalımlarla ilerledi. Kale önüne gönderdiği topta savunma oyuncusu Mehmet Şafak’a vuruş yaptırmadan son anda dokunarak topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerde topa iyi yükselen Tuna’nın vuruşunu kaleci Ozan kontrol etti. Karşılaşmanın 41’inci dakikasında ise Çorluspor 1947 atağında Ozan Can topla buluştu. Ozan’ın yerden sert vuruşu auta çıktı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı. Takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARI ÇEKİŞMELİ BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı her iki takımın karşılıklı ataklarıyla başladı. Hücum futbolu düşünen takımlar seyircilere zevkli bir maç izlettirirken, Çorluspor 1947’de ilk devre varlık gösteremeyen Tansu’nun yerine Korhan oyuna dahil oldu. 49’uncu dakikada rakibine sert müdahalede bulunan Bahadır sarı kart ile cezalandırıldı. 50’inci dakikada ise sağ kanatta Oğuz Ufuk ile verkaç yaptı. Son olarak topla buluşan Oğuz’un vuruşu üstten auta çıktı. 60’ıncı dakikada Halit’in yerden sert vuruşu üstten auta çıktı. 61’inci dakikada sağ kanatta topla buluşan Oğuz’un sert vuruşunu kaleci Ozan çıkardı.

OYUN SERTLEŞTİ

67’inci dakikada Bahadır’ın kullandığı korner atışında Çorluspor 1947 savunması topu uzaklaştıramadı. Yaşanan karambolde topa dokunan Şafak’ın vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı. 76’ıncı dakikada ise konuk ekip Çorluspor 1947 serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Halit’in vuruşu ise üstten auta çıktı. 78’inci dakikada konuk ekip Çorluspor 1947 sağ kanattan çok etkili geldi. Diego De Almeida Neres ile gelişen atakta oyuncu sol kanatı rahat geçti. Diego De Almeida Neres’in ortasında kademeye giren Tuna topu kornere gönderdi. 80’inci dakikada 1911 Çerkezköysopr’da Ufuk rakibine sert müdahalesinden ötürü sarı kart gördü.

KONUK EKİP ON KİŞİ KALDI

81’inci dakikada ise 1911 Çerkezköyspor’da sol bek Ziya oyundan çıkarken yerine Gökhan Küçük dahil oldu. Bu oyuncu değişikliğinin ardından maça sağ bek başlayan Tolga Sol beke, sağ açık oyuncusu Oğuz Kaptan ise sağ beke geçti. 82’inci dakikada ise rakibine sert müdahalede de bulunan Ömer Faruk direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Rakibinin on kişi kalmasını iyi değerlendirmek isteyen 1911 Çerkezköysopr’da Şafak Törin’in yerine Gürel oyuna dahil oldu.

ÇORLU 89’DA GOLÜ BULDU

Rakibi karşısında galibiyet golü arayan 1911 Çerkezköyspor kalesinde de zor anlar yaşadı. 85’inci dakikada sağ kanattan gelişen atakta kale önünde topla buluşan Korhan’ın vuruşunu çizgi üzerinde Oğuz Kaptan son anda çıkardı. Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında ise on kişi kalan Çorluspor 1947 öne geçti. Sol kanattan Kazım ile İsmail’in mücadelesinde İsmail yere düşerken, karşılaşmanın hakemi pozisyonu devam ettirdi. Seri çalımlarla ceza sahası içine giren Kazım’ın pasını iyi takip eden Korhan şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.

Bu pozisyonun faul olduğunu savunan 1911 Çerkezköyspor teknik heyeti karşılaşmanın hakemine büyük tepki gösterdi. Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Suat Akdereli’yi saha dışına gönderdi. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen iki kez mağlup duruma düşen 1911 Çerkezköyspor, oyun disiplininden kopmadı.

UZATMALARDA BERABERLİK GELDİ

Karşılaşmanın hakemi oynanmamış olarak beş dakika uzatma gösterdi. Rakibi karşısında bu dakikalarda tek kale bir futbol ortaya koyan temsilcimiz arzuladığı beraberlik golüne uzatmaların üçüncü dakikasında ulaştı. Vedat’ın ceza sahasına gönderdiği topta müsait pozisyonda topla buluşan Gürel şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi.  Gelen golle birlikte 1911 Çerkezköyspor oyuncuları büyük sevinç yaşarken, Çorluspor 1947 oyuncuları ise yıkıldı. Golün ardından rakip kaleyi abluka altına alan 1911 Çerkezköyspor üçüncü gole Bahadır ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Bahadır’ın mükemmel vuruşunu kaleci Ozan aynı güzellikte çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada da karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Bu sonuçla lider Çorluspor 1947 18 puana yükselirken, bir maçı eksik olan 1911 Çerkezköyspor ise 15 puana yükseldi.

Ahmet KILAVUZ