Kaldırım işgalleri bezdirdi

Kapaklı'da kaldırımlar artık yayalara kapalı. Esnaf neredeyse, kaldırımları da işyerlerinin tapusuna geçirecek! Yürümek için kaldırım bulamayan vatandaş, yola çıkmak zorunda kalırken trafik k

GÜNDEM 14.12.2014 17:29:00 0
Kaldırım işgalleri bezdirdi

Kapaklı’da özellikle şehrin en işlek yeri olan Pınar Bulvarı’nda esnafın dükkanı önündeki park yeri ve kaldırımları işgal etmesi yüzünden gerek yayalar gerekse sürücüler zor anlar yaşıyor. İlçe Kaymakamlığı’nın önündeki kaldırımın bile inşaat malzemeleri ile kapatılış olması durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor.

KALDIRIMLAR YALNIZCA VATANDAŞA AİTTİR

Kapaklı’nın en işlek hatta tek işlek yolu olan Pınar Bulvarı, esnafın iş yeri önüne yaya geçişini engelleyecek şekilde sandalye, masa, dondurma dolabı ve reklam panosu gibi malzemeler koyması nedeniyle işgal ediliyor. Kaldırımların işgaliyle ilgili serzenişte bulunan vatandaşlar, “Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar kaldırımları kullanarak kendilerini oluşabilecek kazalardan koruyor. Buralara tezgah koyulması onları zora sokuyor. Kaldırımlar yalnızca vatandaşa aittir” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SEMİNERLERİ VERİLMELİ

Kapaklı’nın, daha rahat ve yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için öncelikle zihniyetlerin değiştirilmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Esnafı ve halkı bilinçlendirerek daha yaşanabilir bir kent ortaya çıkarmak ve ilçemize çağdaş bir şehir görüntüsü kazandırmak için öncelikle bu tür konularda gerek esnafa gerekse konuyla ilgili denetimleri yapması gereken kurumlara yönelik eğitim seminerleri düzenlenmelidir.” diye konuştu.

VATANDAŞ DÖRT GÖZLE SARAY YOLU’NU BEKLİYOR

Kaldırım işgallerinin yanı sıra özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin kilitlenme noktasına geldiği Pınar Bulvarı’nda sürücüler araçlarını park edecek yer bulamıyor. Esnaf, kendi aracını park edebilmek için dükkanının önünü sandalye ve benzeri malzemelerle kapatarak diğer araçların buraya park etmesini engellemeye çalışıyor. Pınar Bulvarı’ndaki bu sıkıntıların sona ermesi için tüm Kapaklı halkı bir an önce Saray Çevre Yolu’nun trafiğe açılmasını ve Pınar Bulvarı’na alternatif ikinci bir ana cadde oluşturulmasını bekliyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ