THK Çerkezköy'de model uçak kursu açıyor

THK Çerkezköy Şubesi, her yıl geleneksel olarak açtığı 'Model Ata Uçak' kursunu pazartesi günü başlatıyor

GÜNDEM 12.12.2014 15:13:00 0
THK Çerkezköy

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanlığı  her yıl geleneksel hale getirdiği ‘Model Ata Uçak’ kursu bu yılda açılacak. THK Şube Başkanı Mustafa Zümbül, her yıl düzenli olarak açtıkları kursu bu yılda pazartesi günü başlatacaklarını hatırlatarak, bu kurslar havacılığın katkı sağlayarak, gençlere havacılığın sevdirildiğini söyledi.

15 Aralık Pazartesi günü başlayacak olan ‘Model Ata Uçak’ kursuyla ilgili bilgi veren THK Çerkezköy Şubesi Başkanı Mustafa Zümbül “Kurs pazartesi günü başlayacak. Kursa, 75 Yıl Ortaokulu’ndan 12 öğrenci katılacak. Hafta içi beş gün devam edecek kurs toplam 40 saat sürecek. Kursumuz 12 Ocak’ta sona erecek. Kursta iki model uçak çalışması yapılıyor. Öğrencilerimiz ata çalışmasını tamamladıktan sonra flamengo çalışmasına geçiyor. Kurum olarak kursa katılan öğrencilerimize iki model için ayrı ayrı sertifika veriyoruz.”dedi.

Kurslara ilgiden dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Zümbül, bu kurs sayesinde gençlerin havacılığa ilgisinin de arttığını kaydetti. Kursa katılan öğrencilerin uçak yapımı sırasında gösterdikleri ilginin ileride havacılığa sağlayacakları katkıya zemin oluşturacağını anlatan Zümbül “Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözünden yola çıkarak, bu kursları gençlere havacılığı sevdirmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve el becerilerini artırmak amacıyla düzenledik.” dedi.

Gökhan TEKER