Anadolu Ateşi'ne büyük ayıp!

Dünya'da birçok gösteri yapan Türkiye'de gittiği her yerde izdihama yol açan adeta kapalı gişe sahne alan Anadolu Ateşi Çerkezköy'de ÇOSB'nin işgüzarlığı nedeniyle boş kol

GÜNDEM 12.12.2014 12:47:00 0
Anadolu Ateşi

Anadolu Ateşi ilk kez boş koltuklara gösteri yaptı. Dünya’nın birçok ülkesinde sahne alan ve gittiği her yerde gösterilen ilgi nedeniyle izdihama yol açan Anadolu Ateşi, halktan kopuk hareket eden ÇOSB’nin (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) yeni hizmete giren görkemli salonunda seyirci bulamadı!

 

 

AÇILIŞA DAVETİYE SINIRLAMASI

ÇOSB Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak yapımı tamamlanan Konferans Salonu’nun eylül ayında yapılan açılışının ardından ikinci bir açılış gerçekleştirildi. Eylül ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla resmi açılışı gerçekleştirilen ÇOSB Konferans Salonu için gerçekleştirilen ikinci açılış için Dünya’nın tanıdığı Türkiye’nin en önemli gösteri gruplarının başında gelen Anadolu Ateşi davet edildi. ÇOSB’nin 500 kişilik yeni konferans salonunda sahne alan Anadolu Ateşi, davetiye sorunu nedeniyle boş koltuklara gösteri yaptı. ÇOSB’nin protokole verdiği davetiyeler karşılığında salona kimse gelmeyince, Anadolu Ateşi’nin muhteşem gösterilerinde 500 kişilik konferans salonunun yarısı boş kaldı!

NEFES KESEN GÖSTERİLER

Önceki akşam 19.00-20.30 saatleri arasında ÇOSB Konferans Salonu’nda koltuklar doldurulamadı ancak muhteşem gösteriler vardı.Önce, Dünyaca ünlü Keman Virtüözü Canan Anderson’un keman dinletisi ardından Anadolu Ateşi muhteşem bir gösteri sundu. Canan Anderson’un keman dinletisi ile kulaklarının pası silinen davetliler, 93 ülkede 3 bin 850 gösteri yapan ve 35 milyondan fazla izleyicinin karşısına çıkan ünlü dans grubu Anadolu Ateşi’nin nefes kesen gösterisi ile adeta mest oldu.

 

 

VALİ YERKLİKAYA DA KATILDI

Çerkezköy OSB Konferans Salonu’ndaki organizasyona Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy OSB Yönetimi, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

BİZE KISMET OLDU

Programın açılış konuşmasını Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu yaptı. Sosyal sorumluluk çerçevesinde birçok projeye imza attıklarının söyleyen Sarıoğlu, “Bölgemiz için daha neler yapabiliriz diye düşünürken, arkadaşlarımız ‘Konferans Salonu’ fikrini ortaya attı. Trakya’da çok amaçlı bir konferans salonu yoktu. Bunun ilkini yapmak bize kısmet oldu” dedi.  

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI HALKININ HİZMETİNE AÇTIK

Konferans Salonu’nu senede bir gün kongre yapmak için inşa etmediklerini ifade eden Ömer Sarıoğlu, “Burayı, çeşitli sosyal etkinlikler yapılsın diye Çerkezköy ve Kapaklı halkının hizmetine açtık. İnşallah burada nice güzel etkinlikler yapılacak. Bu vesile ile konferans salonumuzun hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

DANS VAR DEDİLER GELDİK

Gecenin bir sonraki konuşmasını ise Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yaptı. “Dans var dediler geldik” şeklinde espiri yaparak konuşmasına başlayan Vali Yerlikaya, “Trakya’da böyle bir konferans salonu yok! Bölgemize böylesine güzel bir eser kazandırdıkları için Ömer Sarıoğlu nezdinde tüm Çerkezköy OSB yönetimine ve sanayicilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.  

DARISI DİĞER 8 OSB’NİN BAŞINA

“Anadolu Ateşi’ni dünyada tanımayan yok!” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Yerlikaya, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri ışık’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışta Canan Anderson’u doya doya dinleme imkanımız olmamıştı. Bu akşam kendisi dinleme şansımız da olacak” dedi. Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nun kıymetinin bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Yerlikaya, “Darısı diğer 8 genç OSB’mizin başına.” temennisinde bulundu.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Konuşmaların ardından dünyaca ünlü Keman Virtüözü Canan Anderson sahne aldı. Yaklaşık 30 dakika sahnede kalan Anderson, “Kemanımla yabancı eserleri çalmaktan büyük keyif alıyorum fakat hiçbiri, bizim kültürümüzden eserleri çalarken yaşadığım hazzı bana vermiyor” dedi. Canan Anderson’un ardından sahneye çıkan dünyaca ünlü dans grubu Anadolu Ateşi de boş koltuklara rağmen, muhteşem performansı ile gelen davetlilere unutamayacakları bir gece yaşattı. Grup, gösterileri sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ